2018-12-13 10:36


Decizie definitivă în dosarul ''şpaga la ANAF''. Fondatorul puternicei companii de consultanţă financiară RIFF, avocatul Marius Stăncescu, eliberat din arest

 |  17:26
Decizie definitivă în dosarul ''şpaga la ANAF''. Fondatorul puternicei companii de consultanţă financiară RIFF, avocatul Marius Stăncescu, eliberat din arest
Instanţasupremă a decis, ieri, că avocatul Marius Cătălin Stăncescu, arestat preventivpentru presupuse fapte de corupţie săvârşite alături de consilierul superiordin ANAF, Adrian Gavrilă, poate fi cercetat de anchetatori în libertate.

ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut, marţi, recursul procurorilor anticorupţieîmpotriva unei decizii din 23 martie a Curţii de Apel Bucureşti, prin careaceastă instanţă a admis o cerere de eliberare provizorie sub control judiciarfăcută de avocaţii lui Stăncescu. După deliberări, instanţa supremă a decis că avocatulStăncescu poate fi cercetat în stare de libertate şi a respins recursulprocurorilor anticorupţie. Decizia de miercuri este definitivă, iar Stăncescuurmează să părăsească Direcţia de Cercetări Penale.

Curteade Apel Bucureşti a decis în 23 martie eliberarea provizorie sub controljudiciar a avocatului de la Baroul Bucureşti, motivând, la acea vreme, că" nu există indicii care să justifice temerea că inculpatul ar săvârşialte infracţiuni, dacă s-ar afla în libertate". "Acesta nu are antecedentepenale, are o familie numeroasă a cărei existenţă a fost asigurată prinmijloace licite, fiind cunoscut în societate ca o persoană cu un comportamentcorespunzător şi deosebit de altruist", mai nota Curtea de Apel înmotivarea de eliberare.

Curteaa mai constatat, la acel moment, că în dosarul cauzei nu există nici un indiciupe care să se întemeieze, în mod rezonabil, aprecierea că, în situaţia în carear fi pus în libertate, Stăncescu ar întreprinde acte de natură să influenţezeprobatoriul cauzei, urmărirea penală apropiindu-se de final. În plus, Curtea areliefat şi starea materială a avocatului şi a luat în considerare şi numeroaseacte de caritate făcute de acesta. „Curtea reţine că acesta nu este cunoscut cuantecedente penale, are resurse materiale, un domiciliu stabil, este deprofesie avocat în cadrul Baroului Bucureşti, activând totodată şi în domeniulfinanciar-contabil, iar din susţinerile sale - necontestate - reiese că esteautorul a numeroase acte de caritate, a înfiinţat burse pentru actori tineri,fără posibilităţi materiale, a sponsorizat diverse evenimente artistice şiculturale, iar în luna ianuarie 2011 a finanţat cu suma de 50.000 europarticiparea României la finalele unui concurs de coregrafie de balet pentruelevi de liceu", se mai arată în documentul citat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...