2017-01-22 05:41

EVENIMENT


Decizie definitivă: Paul de România este membru al familiei regale

 |  17:47
Decizie definitivă: Paul de România este membru al familiei regale

Prinţul Paul de România a obţinut recunoaşterea ca membru al familiei regale a României, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa judecătorească a recunoscut hotărârea din 1955 a unei instanţe din Lisabona, prin care Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al regelui Carol al II-lea şi succesor al acestuia, cu toate drepturile ce decurg din această, potrivit Agerpres.

Procesul intentat de Paul de România prin care să se recunoască filiaţia legitimă a Prinţului Carol Mircea faţă de Carol al II-lea a fost intentat în urmă cu 21 de ani, la Tribunalul Bucureşti. Acesta a cerut recunoaşterea deciziei din 1955 a unui tribunal din Lisabona, prin care, pe lângă moştenitorii fostului rege al României, Carol al II-lea, apar Carol Mircea Grigore de Hohenzollern, Mihai I, regina Anna de Bourbon Parma, Monica Urdarianu (moştenitoarea Elenei Lupescu) şi Antonia de Hohenzollern.

Carol Mircea a fost fiul regelui Carol al II-lea din prima căsătorie, care a fost anulată după ce tatăl acestuia, regele Ferdinand, nu a aprobat-o. În urma deciziei unor instanţe din Portugalia şi Franţa, în 1955 şi 1957, acesta a obţinut dreptul de moştenire ca parte a familiei regale a României. Fiul acestuia, Paul de România a cerut instanţelor din ţară să recunoască decizia instenţelor străine de-a lungul anilor, atât în timpul regimului comunist, cât şi după căderea acestuia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Printul Paul de Romania, Paul de Romania recunoscut, Paul de Romania membru familie regala, familie regala RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ASANACHESCU ALEXANDRU
14 Feb 2012

Am vazut-o si pe asta.Mu mai am nimic de spus.
AS
14 Feb 2012

O, mare rusine!

Adauga un comentariu

Random image