2017-01-25 01:19


Decoraţii de un milion de euro la Cotroceni

 |  21:00
Decoraţii de un milion de euro la Cotroceni

În timp ce lumea umple pieţele din marile oraşe protestând la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, chiriaşul de la Cotroceni îşi vede liniştit de treabă şi îşi face planul la medalii.

Preşedintele Traian Băsescu pare hotărât să depăşească planul la acordarea de medalii şi însemne. Încă un milion de euro se va duce pe realizarea de ordine, medalii şi semne onorifice în perioada 2012-2015. Informaţia a fost publicată, ieri, pe site-ul ce conţine date despre toate licitaţiile publice, e-licitaţii.ro, contractul fiind atribuit Monetăriei Statului încă din data de 24 ianuarie anul curent. De altfel, probabil pentru „drepturile de autor” Regia Autonomă Monetăria Statului este instituţia care câştigă constant aceste licitaţii pentru realizarea de gablonţuri prezidenţiale.

 Imediat după alegerile prezidenţiale, în data de  16 decembrie 2009, Băsescu a acordat 174 de medalii unor oameni ce fac parte din aparatul de la Cotroceni, incluzând aici „pozarul” personal, cameramanul, consilieri, referenţi, experţi etc. Ba chiar şi cei 29 de muncitori calificaţi care au lucrat la restaurarea bisericii din incinta Palatului Cotroceni au fost recompensaţi de preşedintele Băsescu. În iulie anul trecut, politologul Vladimir Tismăneanu, unul dintre apropiaţii preşedintelui, a fost decorat la împlinirea vârstei de 60 de ani cu Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Mare Ofiţer. În 2010, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Băsescu l-a decorat chiar şi pe finul său, medicul ortoped Cătălin Cârstoiu, alături de amicul Sorin Oprescu. La sfârşitul anului trecut a fost decorat cu Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, alături de alţi primari: cel din Giurgiu, Lucian Iliescu, Pendiuc, de la Piteşti, Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău, Nicolae Dragu, de la Călăraşi, toţi aceştia fiind abonaţi la paginile de dezvăluiri ale presei. Şi lista cu cei decoraţi de Băsescu ar putea continua la nesfârşit. Şi chiar va continua, în 2011 Traian Băsescu anunţându-şi intenţia de a mai acorda aproximativ 35.000 de medalii. Şi pentru că toate aceste medalii şi însemne trebuie să aibă ceva ştaif, să arate a medalii, operaţiunea costă. Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni, Valeriu Turcan, declara în urmă cu trei luni că preşedintele este obligat să acorde anumite decoraţii, pentru această operaţiune fiind alocate fonduri serioase, de peste două milioane de euro.

„Unele decoraţii sunt la latitudinea preşedintelui României şi altele derivă din obligaţiile legale... 85% din bugetul de decoraţii al Administraţiei Prezidenţiale se duc pe semnele onorifice“

Valeriu Turcan

purtător de cuvânt la Cotroceni


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: licitatii_Basescu, decorati_CotroceniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MOROMETE
30 Ian 2012

Inadmisibil. O ţară-ntreagă se zbate-n sărăcie, mare parte din cetăţeni au probleme cu sănătatea, a crescut exagerat de mult abandonul şcolar, pe zi ce trece datorită scumpirilor la alimentele de bază şi la principalele utilităţi, majoritatea populaţiei este-n pragul disperării şi ăstora le arde de festivităţi ? Ăştia nu cunosc sau n-au auzit de economii la banii publici ? Pentru ei nu sunt vremuri de criză ? Care sunt meritele celor medaliaţi de preşedinte ? Poate ne spune şi nouă cineva.
MEME
30 Ian 2012

mai moromete tie-ti pute orice si daca se scarpina un purece de varful Omul tot Base este de vina,nu pricepi nimic ,mai dute-npoiana lui stii tu cine, daca n-o fi privatizat-o intre timp si mai vezi ce zic oamenii
TEODOR
31 Ian 2012

Al cui amic e Sorin Oprescu?Chiar nu puteti fi atenti la ce scrieti?Sorin Oprescu si seful statului nu sunt dusmani,dar nici amici nu sunt!
Random image