2017-01-18 14:27

EVENIMENT


Demisie în guvernul Monti

 |  19:51
Demisie în guvernul Monti

Carlo Malinconico (foto), secretarul de stat în Guvernul Italiei, care s-a cazat într-un hotel de lux pe cheltuiala unui antreprenor, a demisionat, aceasta fiind prima plecare din guvernul lui Mario Monti de la instalarea lui la putere în noiembrie 2011.

„Mario Monti l-a primit pe secretarul de stat care şi-a prezentat demisia pentru a putea să-şi apere mai bine imaginea şi onoarea şi pentru a salva credibilitatea şi eficienţa activităţii guvernamentale”, a declarat guvernul italian într-un comunicat.

Potrivit unor informaţii relatate de presa din Peninsulă, nota de plată pentru un sejur al lui Malinconico într-un hotel de pe litoralul de la nord de Roma ar fi fost achitată de Francesco Maria De Vito Piscicelli, un antreprenor implicat în ancheta privind licitaţiile oferite la Aquila după seismul din 2009.

Aceste informaţii au declanşat o polemică cu atât mai puternică cu cât guvernul lui Monti s-a prezentat de la început ca fiind bazat pe onestitate, austeritate şi etică, rupând cu perioada lui Silvio Berlusconi, marcată de numeroase scandaluri.

Malinconico a afirmat că niciodată nu l-a favorizat pe antreprenor şi că a aflat abia acum că Piscicelli ar fi plătit din proprie iniţiativă şi din motive care au rămas total necunoscute pentru el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image