2019-05-21 15:55


Denunțatorul lui Ghiță și Chiliman, țepar cu protecția DNA

 |  13:23
Denunțatorul lui Ghiță și Chiliman, țepar cu protecția DNA

Dacă v-ați intrebat cum ați putea păcăli cu milioane de euro Uniunea Europeană, statul român și o serie de firme private fără să faceți o zi de pușcărie, poate că ar trebui să luați lecții de șmecherie la nivel înalt de la fostul general Gheorghe Boeru care a găsit metoda perfectă de a se îmbogați fraudulos beneficiind de protecția DNA.

În 2015, DNA afla că Iulian Herțanu,cumnatul lui Victor Ponta, a intervenit pentru fostul general Gheorghe Boeru să obțină în urma unei licitații trucate un contract de consultanță de la societatea HIDRO Prahova S.A, deținută de Consiliul Județean Prahova, pentru un proiect de reabilitare a canalizării în județ in valoare totală de 200 de milioane de euro. Finanțarea a fost obținută din fonduri europene pe baza unei serii de proiecte realizate de firma lui Boeru, Romair Consulting SRL, societate care s-a ocupat ulterior și de subcontractarea lucrărilor de construcție. Ca urmare a investigației, DNA l-a reținut pe Boeru pentru dare de mita în vederea obținerii acestui contract, din care partea pentru Romair Consulting fusese de aproximativ 5,5 milioane de euro. Pentru a scăpa de arest, Boeru i-a denunțat pe afaceristul- politician Sebastian Ghiță și pe fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman.

Tupeu de turnător: deturnare de fonduri fara repercusiuni

Ca urmare a acestei manevre inteligente, fiind lasat in libertate de către DNA, Boeru pune în aplicare o acțiune de deturnare de fonduri pentru muta din conturile societății sale Romair Consulting SRL banii obținuți de la HIDRO Prahova SA pentru contractul obținut fraudulos și ulterior baga firma în insolvență. Bilanțul acestei operațiuni este unul pozitiv pentru fostul general: țeapă data ANAF-ului de 1,7 milioane de euro prin taxe și impozite neachitate, țeapă de 500.000 de euro data societății Syscom Water Technology S.R.L care furnizase echipamente de detectare pierderi apa, și alte facturi neplătite către diferiți subcontractori pe care firma lui Boeru îi angrenase în realizarea marelui proiect de 200 de milioane de euro. Relevant este faptul că la momentul când creditorii păcăliți au încercat să își recupereze banii au constatat că Romair Consulting mai deține doar câteva autoturisme vechi, respectiv Espero, un Matiz și o Dacia, deși beneficiase de contracte cu statul în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro.

8 milioane de euro aruncați la canal

In cadrul aceluiași proiect finanțat din fonduri europene, firma lui Boeru a proiectat și o stație de epurare pentru orașul Câmpina ce ar trebui în prezent dărmată și reconstruită. Propriu-zis, Romair Consulting SRL a subcontractat unei firme deținute de același Gheorghe Boeru, Top Ram Project SRL, proiectarea unei stații de epurare ce urma să deservească orașul Câmpina. Lucrarea a fost realizată conform proiectului însă când a fost pusă în funcțiune bazinul de beton unde se realiza decantarea apelor uzate s-a crăpat, fiind compromisă structura de rezistență a acestuia. Explicația rezidă în faptul că proiectarea a fost facută superficial și au fost ignorate datele geotehnice despre structura solului, exact ca în cazul autostrăzii surpate de la Orăştie – Sibiu. Investiția care acum trebuie refăcută din temelii a costat statul român 8 milioane de euro, iar Boeru aruncă vina pe constructori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-16

Documente:

TAGURI: sebastian ghita, andrei chiliman, dna, denuntator, gheorghe boeru, fonduri, anaf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Mar 2018

intrebare acest general Gheorghe Boeru este acelasi cu interlopul "GIGI BOERU" care avea afaceri cu tot felul de camatari si geambasi din fotbal,plus tot felul de imobiliare prin Bucuresti si ilfov?sa ma lamureasca si pe mine cineva daca poate
LEVST.
16 Mar 2018

este destul de probabil ca cel putin 75% din generalii armatei romane( din care 99% facuti generali, la apelul bocancilor) sunt implicati in marile devalizari si subminari ale economiei nationale, in mod normal, aceste gunoaie ar trebui aduse in fata tribunalelor militare si condamnati capital, pentru ca au vandut interesele Romaniei, in fel si chip...In acest fel, tara ar salva milioane de euro/lunar, in pensile acestor gunoaie superamputzite...Insa cand "comandantul suprem" este un amestec de criminal cu creier constituit doar din grasime de porc mort, rezultatele si situatia sunt cele existente si nu pot fi negate...
ACBNZBNCMB
17 Mar 2018

Futu-va mortii in gura la toti din DNA-PNA. De dosarul microsoft ce se mai aude????!!!! a fost inculpat cineva din compania microsoft??? Sau compania microsoft pe juridica???? de bectel ce se mai aude???? a fost inculpat cineva pentru acel jaf de sute de miliarde de ieuro???? futu-va mortii in gura de japitze basiste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Random imageUltimele stiri


STARBAG