2019-03-19 17:23


Departamentul de stat SUA, AVERTISMENT pentru investitori: în România vi se cere MITĂ!

 |  16:46
Departamentul de stat SUA, AVERTISMENT pentru investitori: în România vi se cere MITĂ!

Orice potențial investitor ar trebui să fie precaut când ia în calcul să vină în România. Recomandarea apare în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, despre climatul investițional din țara noastră.

În document apar câteva afirmaţii extrem de dure, ca acestea: „În unele cazuri, solicitări de a primi mită din partea unor oficiali de rang inferior sau mediu ajung la nivelul de hărțuire. Spre exemplu, companiile au raportat cereri de mită când au fost necesare îmbunătățiri ale infrastructurii locale pentru a facilita operațiunile de afaceri, în special pentru drumuri care sunt finanțate de la bugetele locale".

Raportul este critic și față de modificările legislative și fiscale din România. Încercările din ianuarie 2017 de a submina procurorii anticorupție și de a slăbi independența judiciară au zguduit încrederea investitorilor în angajamentul Guvernului de a combate corupția.

În plus, decizia Executivului de a trece contribuţiile la angajat a avut impact negativ asupra tuturor firmelor, în timp ce impozitele pe salarii rămân ridicate.

Documentul apreciază însă că, deşi ritmul reformelor economice a încetinit, România rămâne un lider regional în ceea ce priveşte lupta anticorupţie la nivel înalt şi mediu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: sua, departament de stat, investitori, romania, precautie, investitie, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Iul 2018

Nu vin la noi, decat pt TVA restituibil de la firme fantoma, prefera puscariile chinezesti
CORECT.
21 Iul 2018

Atata timp cat Romania este condusa de organizatia mafiota psd-alde investitorii vor ocoli aceasta tara. De un an si jumatate mafia psd-alde condusa de doi borfasi toxici (drak-nea si mascariceanu )au distrus economia, invatamantul, sanatatea si a bulversat justitia. Toate cu scopul salvarii lor de la puscarie. Romania a fost izolata in plan extern iar investitorii fug ca dracu de tamaie.
”SăRACII” AMERICANI....
22 Iul 2018

Da, săracilor de voi! Că sunteți călăriți de jidănime! V-ați pierdut fervoarea, adevărata putere odată cu WALL STREET...stau ăia ca-n buncăr și fut la voi, iar prin voi, pe TOATĂ LUMEA!Așa cum spunea patriotul col.(r) Zărnescu: ”Toată lumea evită să spună direct adevărul: “pseudo-naţiunea” evreiască s-a constituit într-o reţea mondială oligarhică cu scopul precis conturat de a controla şi stăpâni întreaga omenire.” Din fericire, printre voi, mai sunt și ”revizionişti evrei sau chiar jidani, dar cinstiţi, competenţi şi renumiţi în profesia lor, ca Norman Finkelstein – cu deja faimoasa lui carte INDUSTRIA HOLOCAUSTULUI – ca Noam Chomsky, Israel Shahak sau Bobby Fischer – celebru ca şahist, dar mai puţin cunoscut în România ca negaţionist vehement şi perseverent al holocaustului: „A negat holocaustul şi şi-a anunţat intenţia de a demasca crimele evreilor şi a susţinut că Statele Unite sunt o «farsă controlată de evrei ticăloşi, circumcişi, murdari şi coroiaţi»“ (cf.http://ro.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer)!
MULțI NU REALIZEAZă Că
22 Iul 2018

VÂNZAREA ȘI DISTRUGEREA ROMÂNIEI S-A FĂCUT ȘI SE FACE PRIN LEGISLAȚIE: ”Multă lume realizează deja că cei care au acaparat Statul român după lovitura de stat din decembrie 1989, nu au făcut altceva, în ultimii 26 de ani, decât să vândă ţara şi interesele poporului român unor multinaţionale, bănci şi puteri străine. Nu ştiu însă câţi oameni realizează că această vânzare şi distrugere a României este făcută nu prin corupţie şi infracţionalitate, aşa cum manipulează mass-media, ci pur şi simplu prin adoptarea unei legislaţii interne sau punerea în aplicare a unor acte normative venite de la Bruxelles, care au exact acest scop. În primul rând legislaţia actuală favorizează clar companiile străine în defavoarea celor româneşti şi a cetăţenilor români. Multinaţionalele nu doar că sunt scutite de o serie de taxe şi impozite, primesc terenuri şi infrastructură gratis, au imunitate în faţa legii, ci mai mult, primesc şi ajutoare de la Stat, care, dacă ar fi acordate românilor, ar fi considerate ilegale. Aceste ajutoare constau fie în bani, sau garanţii de stat pentru credite de finanţare, fie indirect, prin scutirea de la o serie de taxe, care astfel sunt transferate, populaţiei şi micilor întreprinzători autohtoni. Un ultim astfel de exemplu care îmi vine în minte este scutirea unor mari firme străine de taxa pentru certificate verzi din factura la energie electrică. Mai mult, Statul român nu numai că favorizează aşa-zişii „investitori străini” în dauna românilor şi a capitalul românesc, ci adoptă şi legi şi aplică „norme europene”, care scot pur şi simplu micii întreprinzători şi companiile româneşti din circuitul economic. De exemplu, se stabilesc anumite norme la Bruxelles, legate de numărul de microorganisme din lapte şi producătorii români sunt obligaţi să cumpere nişte tancuri de răcire, care sunt bineînţeles de import şi foarte scump
ŢăRANII ROMâNI,
22 Iul 2018

neavând atâţia bani, vor fi imediat scoşi de pe piaţă şi locul lor va fi luat de multinaţionale străine care, având putere financiară mult mai mare, vor putea respecta standardele impuse de UE. De la 1 ianuarie, în România nu va mai putea fi comercializat decât lapte conform. Sute de mii de țărani care mai câștigau ceva bani din vânzarea laptelui la piață rămân fără principala sursă de venit, iar statul pierde, deoarece aceștia nu vor mai plăti nici măcar taxa pentru închirierea tarabelor. Numărul total de germeni existenţi în lapte nu trebuie să depăşească 100.000 de germeni/ml, iar numărul de celule somatice trebuie să fie sub 400.000 de celule/ml, pentru ca laptele să fie conform cu normele europene de calitate. Pentru a opri înmulțirea germenilor din lapte, acesta trebuie adus la o temperatură de cel mult 4 grade Celsius în termen de două ore de la muls. În aceste condiții, țăranii trebuie să facă investiții în echipamente, cum sunt tancurile de răcire.
O ALTă METODă
22 Iul 2018

de spoliere a avuţiei naţionale este sifonarea banilor din bugetul naţional şi al serviciilor publice în conturile unor firme private străine. Cel mai bun exemplu pe care l-aş putea oferi este din domeniul sistemului medical, super căpuşat, despre care se face mult caz, că ar fi subfinanţat, că nu sunt bani pentru medicamente, spitale, echipamente performante etc. Cu toate acestea din sistemul de sănătate se sifonează sume uriaşe, cum ar fi cazul următor, în care spitalele româneşti, în loc să îşi ardă singure deşeurile medicale, varsă anual milioane de euro în conturile unei firme americane.
AFACERILE CU TRATAREA
22 Iul 2018

şi eliminarea deşeurilor periculoase a început în 2005, atunci când statul român a hotărât să închidă toate incineratoarele din spitale pe motiv că nu sunt conforme cu normele UE. În paralel, a alocat fonduri de aproape 30 de milioane de lei pentru deschiderea de incineratoare noi, private. Singura firmă care a apărut instantaeu la noua masă pusă a fost IF Tehnologii, controlată de câțiva oameni de afaceri din Cluj și de un constănțean, rudă de-a primarului de la Constanţa, Radu Mazăre. Conform Gazetei de Cluj, la această societate făceau coadă toate spitalele și laboratoarele din Transilvania și toate echipele de la BCCO care așteptau la rând cu sacii cu droguri care urmau să fie incinerate. La nivel național, situația avea o alură de monopol pentru că în toată țara funcționau patru firme care dețineau incineratoare conforme cu Uniunea Europeană. În 2011 însă, IF Tehnologii se vinde concernului Stericycle.
DECI, MAI îNTâI
22 Iul 2018

Statul realizează că incineratoarele din spitalele româneşti nu sunt „conforme cu normele UE” şi bagă bani în incineratoare private, care ajung mai apoi pe mâna unei corporaţii americane, care încasează sume imense ce puteau folosite pentru medicamente şi dotările spitalelor respective sau pentru salarizarea personalului. Şi pe de altă parte propagandiştii urlă că nu sunt bani de spitale din cauza catedralelor! Din aceeaşi categorie de ticăloşii face parte şi închiderea Institutului Cantacuzino, pe acelaşi motiv că nu respectă standardele europene. Dar cum se face oare că acest institut a produs atâţia ani vaccinuri de calitate şi sigure, care nu au creat nciun fel de probleme, iar acum, când Statul cheltuie anual sute de milioane de euro pe vaccinuri străine, copiii se îmbolnăvesc pe capete sau chiar mor, din cauza substanţelor periculoase din aceste vaccinuri corporatiste, despre care se spune că sunt concepute pentru reducerea populaţiei?
DIN INSTITUTUL
22 Iul 2018

Cantacuzino din Iaşi, unde se produceau anual până la 15 milioane de fiole cu singurul vaccin antigripal românesc, a rămas, la 62 de ani de la înfiinţare, doar o clădire cu porţi ferecate cu lacătul, cu geamuri sparte şi năpădită de buruieni. Filiala ieşeană a Institutului Cantacuzino, închisă în februarie 2014, a desfăşurat o cercetare revoluţionară în medicină, dezvoltând, printre altele, anatoxina tetanică, Polidinul sau un vaccin pentru tratarea tularemiei. Autor : Dan Tanasescu
VOLTAIRE:
22 Iul 2018

"Pentru a afla cine conduce peste voi, pur şi simplu explicaţi pe cine nu aveți voie să criticați."
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...