2019-03-19 08:36


Deputaţii îşi trag microbuze de o jumătate de milion de euro. Aleşii neamului vor să se plimbe câte 16 într-un autovehicul

 |  19:09
Deputaţii îşi trag microbuze de o jumătate de milion de euro. Aleşii neamului vor să se plimbe câte 16 într-un autovehicul

Deputaţii urmeazăsă se plimbe cu microbuze nou-nouţe pentru care conducerea Camerei, reprezentatăde Roberta Anastase, este dispusă să plătească o jumătate de milion de euro.Este vorba despre 8 microbuze, cu o capacitate de 16 locuri, în afara celuidestinat şoferului, destinate transportului deputaţilor şi delegaţiilorparlamentare române şi străine în deplasările pe care aceştia le vor face atâtpe teritoriul României, cât şi în afara lor. Microbuzele vor fi achiziţionateprin licitaţie publică, urmând să intre în posesia Camerei Deputaţilor începândcu 25 august, astfel încât, la întoarcerea din vacanţa parlamentară, aleşiineamului să se poată plimba câte 16 în acelaşi vehicul.

IniţiativaCamerei Deputaţilor datează din 3 iunie 2011, când instituţia condusă de cătredemocrat-liberala Roberta Alma Anastase a publicat pe site-ul SEAP, privindsistemul electronic al achiziţiilor publice, un anunţ de participare din carereiese că urmează să fie încheiat un contract privind furnizarea de autobuze,respectiv de microbuze destinate transportului de persoane. Camera Deputaţilorvrea, astfel, opt microbuze, pentru care este dispusă să plătească 1.669.000 delei fără TVA, adică o jumătate de milion de euro cu TVA inclusă. Pentru achiziţionareavehiculelor respective, Camera Deputaţilor va organiza o licitaţie deschisă, faptpentru care termenul-limităpentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a foststabilită data de 20 iulie 2011, ora 9.00, iar la ora 10.00 este termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilorde participare. Tot la data de 20 iulie 2011, la ora 13.00, vor fi deschiseofertele la sediul Camerei Deputaţilor, se arată în anunţul de participarepublicat de către autoritatea contractantă.

La clasa 3 stele

Potrivitcaietului de sarcini care însoţeşte procedura lucitaţiei, Camera Deputaţilorintenţionează achiziţionarea a optautovehicule pentru transport persoane, necesare pentru transportul deputaţilorşi delegaţiilor parlamentare române şi străine pe teritoriul României şi înafară. Aceste autovehicule trebuie să aibă capacitatea de a transporta 16 aleşi. Odatălivrate microbuzele, ele trebuie să fie însoţite de factură fiscală pentrufiecare autovehicul, de cartea de identitate a maşinii, de autorizaţia decirculaţie provizorie valabilă pentru o perioadă de 30 de zile, de poliţa deasigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă pe o perioadă de 30 dezile, de plăcuţe şi numere de circulaţie provizorii, dar şi de carnetul degaranţie service. De asemenea, la livrare, maşinile trebuie să fie însoţite demanualul de întreţinere şi exploatare, de manualul de utilizare aradio-CD-ului, de manualul de utilizare a alarmei în limba română, precum şi dedeclaraţia pe propria răspundere că autovehiculele provin din stocul de marfă şicorespund normelor de clasificare de 3 stele.

Furnizorul areobligaţia de a garanta că autovehiculele livrate prin contract sunt noi,nefolosite, de ultimă generaţie şi încorporează toate îmbunătăţirile standardale tipului de autovehicul livrat. De asemenea, furnizorul are obligaţia de agaranta că toate produsele furnizate prin contract nu vor avea nici un defectca urmare a proiectului, materialelor sau manoperei, sau a oricărei acţiuni oriomisiuni a producătorului şi că acestea pot fi utilizate în condiţii normale defuncţionare. Livrarea autovehiculelor nu se va face mai târziu de 30septembrie 2011.

Zece ani garanţie

Termenul degaranţie pentru autovehicule va fi de minim 24 de luni fără limită de kilometri,minim 3 ani garanţie pentru defecte de vopsea şi minim 10 ani garanţie laperforare prin ruginire a elementelor de caroserie. Garanţia autovehiculelorpentru transport persoane este condiţionată de efectuarea reviziilor tehniceperiodice în unităţi service autorizate conform legislaţiei în vigoare. Pentru vicii ascunse, furnizorul răspunde peîntreaga durată normală de funcţionare, conform legislaţiei în vigoare. Furnizorulare obligaţia să asigure consumabile şi piese de schimb de origine în garanţieşi postgaranţie în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Autobuzele ce urmează să intre înposesia Camerei Deputaţilor sunt destinate transportului urban şi interurban depasageri, având caroserie autoportantă (exclus şasiu), cu o uşă laterală pepartea dreaptă faţă şi capacitatea de transport 16+1 persoane. Lungimea maximăagreată este de 7,5 metri, lăţimea totală fără oglinzi va fi de 2,1 metri, iar înălţimeatotală va fi de 3,1 metri. Ampatamentul va fi de 4,5 metri, în timp ce consolafaţă va avea lungimea de un metru, iar cea din spate de 2,1 metri. Înălţimeahabitaclului va fi de minim 1,9 metri, iar spaţiul de depozitare a bagajelortrebuie să fie de cel puţin un metru cub. În ceea ce priveşte capacitatearezervorului, el trebuie să asigure deplasarea pe o distanţă minimă de 500 dekilometri, dar nu trebuie să fie mai puţin încăpător de 75 de litri.

Limuzine de 16 locuri

Camera Deputaţilor vrea camicrobuzele pe care le va achiziţiona să fie alimentate cu motorină, respectivsă aibă motoare diesel cu injecţie directă şi care să fie încadrateîn normele de poluare Euro 5, emisii de substanţe poluante reduse. Capacitateacilindrică nu trebuie să depăşească 2.500 de centimetri cubi, dar puterea maximăsă fie de 150 cai-putere. Microbuzele trebuie să fie prevăzute cu servo direcţieasistată, cutii manuale de viteză cu minim 6+1 trepte, alternator cuputere mărită, corespunzător puterilor absorbite de consumatorii electrici; bateriecu putere mărită, corespunzătoare puterilor absorbite de consumatoriielectrici; frâne pe discuri axă faţă; frâne pe discuri/tamburi şi saboţi axăspate; frână de staţionare; tracţiune spate; suspensieindependentă pe axa faţă; punte rigidă pe axa spate echipată cu roţijumelate (exclus punte simplă); program electronic de control al stabilităţii (ESP);sistem de frânare antiblocare (ABS); sistem de control al derapării laaccelerare (ASR); sistem de asistare la frânare (BAS).

Culoarea microbuzelor trebuie să fieneapărat albă, să fie dotate cu geamuri panoramice duble, fumurii, şi atermice.O altă cerinţă este dotarea cu parasolar sau jaluzele la parbriz, iar uşa supraînălţatăsă fie pe partea dreaptă faţă, în timp ce treapta de urcare suplimentară să fieacţionată electric. De asemenea, microbuzele mai trebuie să fie prevăzute cusisteme de asistare la parcare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-16
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


SPIRIDON
06 Iun 2011

Domnilor, de ce nu platiti restantele salariale????Pai sunteti cica ar trebui sa fiti cei care aratati cu degetul la hoti nu sa pungasiti angajatii!!!
Random image



Ultimele stiri




STARBAG




loading...