2017-01-21 06:29

EVENIMENT


Deşi ar fi trebuit să fie predat autorităţilor italiene, Costică Argint a fost eliberat din puşcărie

 |  19:44
Deşi ar fi trebuit să fie predat autorităţilor italiene, Costică Argint a fost eliberat din puşcărie

Liderulromilor din Italia, Costică Argint, a fost eliberat din Penitenciarul Focşani,după ce Judecătoria Focşani a admis cererea acestuia de eliberare condiţionată,el efectuând doar patru luni din condamnarea de trei ani şi şase luni pe care oavea de ispăşit.

CosticăArgint adepus mai multe cereri deeliberare condiţionată în ultimelepatru luni de când se află în închisoare, aceasta din urmă fiind admisă demagistraţi deoareceel executat deja o parte din pedeapsă. Decizia a fostluată de magistraţi săpătămâna trecută, la 2 martie, iar Parchetul JudecatorieiFocşani nu a făcut recurs. Costică Argint a fost arestat în 2009 în Italia,adus în ţară în octombrie 2010 şi încarcerat. El fusese condamnatla treiani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri.Autorităţile de la Roma au acordat extrădarea temporară a lui Costică Argint,urmând ca la ispăşirea pedepsei să fie predat în Italia.

CosticăArgint a fost condamnat în România de trei ori şi are un mandat european dearestare. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), CosticăArgint a primit o pedeapsă, în anul 2002, pentru ultraj contra bunelormoravuri, pentru care a fost emis un mandat european de arestare. Pe lângăaceastă condamnare din 2002, Costică Argint a mai fost condamnat de două ori,în 1995, la trei ani de închisoare pentru lipsire de libertate, violare dedomiciliu şi şantaj, şi în 1996, la patru luni de închisoare pentru fals înînscrisuri sub semnătură privată. Ambele condamnări au fost hotărâte dejudecători cu suspendarea pedepsei. Costică Argint a fost condamnat în 2002 deTribunalul Vrancea în urma unui scandal petrecut într-un bar dintr-o localitateaflată în apropierea Focşaniului.

A devenit celebrul în timpul vizitei înItalia a lui Tăriceanu

CosticăArgint a intrat în atenţia presei la începutul lunii noiembrie 2007, în plinăcriză între Italia şi România legată de cazul Mailat şi de decretul guvernuluiitalian vizând îndepărtarea anumitor cetăţeni comunitari de pe teritoriulPeninsulei. Aflat în vizită la Roma pentru a detensiona relaţiile, premierul deatunci, Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de ministrul de externe AdrianCioroianu, s-a întâlnit, între alţi reprezentanţi ai românilor din Italia, cuun personaj despre care presa română a scris ulterior că e dat în urmărire deautorităţile române: Costică Argint. Considerându-se lider al comunităţii romedin Italia, Costică Argint a venit la întâlnirea lui Tăriceanu şi Cioroianu curomânii din Italia pentru a-i spune şefului diplomaţiei că l-a iertat pentruafirmaţiile legate de deportarea infractorilor în deşert.

Ulterior,camerele de luat vederi l-au surprins pe Tăriceanu dând mâna cu Argint, iar peCioroianu bătându-l prieteneşte pe umăr pe liderul rom, îmbăţişându-se şisărutându-se pe obraji şi purtând un dialog îndelungat cu el. Ministrul deexterne a negat însă că ar fi avut o întâlnire personală cu Argint. A doua zidupă această întâlnire, presa de la Bucureşti a dezvăluit că Argint a fostcondamnat în România şi că are un mandat european de arestare. PremierulTăriceanu a spus că nu a fost informat, înainte de întâlnirea pe care a avut-ocu românii din Italia, despre infracţiunile comise de Costel Argint, dar căofiţerii Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) erau la curent cu ceea cefăcuse Argint, în opinia sa nefiind grav că acesta şi-a putut spune păsurile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18

Mai multe imagini:
Deşi ar fi trebuit să fie predat autorităţilor italiene, Costică Argint a fost eliberat din puşcărie
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image