2017-01-22 14:17

EVENIMENT


Deszăpezire cu deţinuţi

 |  15:48
Deszăpezire cu deţinuţi

Zeci de oameni au fost salvaţi după ce au rămas izolaţi pe drumurile blocate de zăpadă, iar cincizeci de deţinuţi ajută la deszăpezirea Şoselei de Centură a Capitalei. Efectivele şi mijloacele tehnice ale Armatei sunt în continuare pregătite, conform dispoziţiei ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol şi deblocarea căilor de comunicaţii în zonele afectate de viscol şi de căderile masive de zăpadă.

Toate unităţile militare din ţară sunt gata să intervină, conform planurilor de acţiune în situaţii de urgenţă, la solicitarea reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale şi acţionează, încă din seara zilei de 25 ianuarie, cu efective şi tehnică militară.

Ministerul Apărării precizează că Armata participă vineri cu forţe şi mijloace la ajutorarea şi evacuarea persoanelor aflate în autovehicule, deblocarea drumurilor, distribuirea de alimente şi ceai cald, pe Autostrada A2, la kilometrul 111 şi la kilometrul 24, pe Autostrada A1 - intersecţia cu Centura Capitalei, pe DN 3 - intersecţia cu Centura Capitalei şi în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, DN5 - localitatea Uzunu, judeţul Giurgiu, calea de comunicaţie Alexandria-Răsmireşti, judeţul Teleorman, în zona localităţii Beştepe, judeţul Tulcea, în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, şi în localitatea Boţârlău, judeţul Vrancea.

Potrivit MApN, din 25 ianuarie şi până în prezent, peste 1.500 de militari au intervenit în mai multe judeţe, cu utilaje şi tehnică auto. La nevoie, Armata poate pune la dispoziţie până la 5.000 de militari pentru a acţiona în situaţiile de urgenţă.

Cincizeci de deţinuţi ajută la deszăpezirea Şoselei de Centură a Capitalei

Cincizeci de deţinuţi ajută la deszăpezirea Şoselei de Centură a Capitalei, unde de marţi sunt blocate de zăpadă peste 250 de autoturisme şi tiruri. „Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Penitenciarul Bucureşti Jilava ajută la cu un efectiv de 50 persoane private de libertate”, informează, vineri, Biroul de presă al penitenciarului. Sursa citată precizează că acţiunea va continua şi săptămâna viitoare dacă starea vremii se va înrăutăţi. „Având în vedere condiţiile meteorologice deosebite şi căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a solicitat tuturor unităţilor penitenciare din ţară să dispună măsurile necesare pentru informarea autorităţilor publice centrale şi locale din zonele afectate de ninsori, cu privire la disponibilitatea desfăşurării cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, a unor acţiuni de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice şi de ajutorare a populaţiei din zonele afectate”, se arată într-un comunicat al ANP.

300 de şoferi de tir blocaţi pe A1 au primit ceai, apă şi pâine

Un număr de 300 de şoferi de tir rămăşi blocaţi pe autostrada Bucureşti - Piteşti au primit ceai cald, pâine şi apă de la jandarmi şi de la voluntarii de la Crucea Roşie din judeţul Dâmboviţa. Coloana de tiruri se întinde între kilometrii 69 şi 83, pe sensul de mers către Bucureşti, cei opt voluntari de la Crucea Roşie, 20 de jandarmi şi 20 de militari fiind nevoiţi să meargă pe jos 14 kilometri pentru a oferi şoferilor rămăşi pe autostradă ceai cald, apă şi pâine. Au fost distribuiţi 400 de litri de ceai, câteva sute de pâini şi sticle cu apă. „Este un gest de omenie, aveam nevoie de aşa ceva, şi de pâine, şi de ceai cald şi de apă. Într-o asemenea situaţie extremă ai nevoie de orice, iar prezenţa jandarmilor ne dă curaj. Sperăm să plecăm pe zi de aici”, a declarat un şofer de tir.

Din cauza blocajului de pe Centura Capitalei, autorităţile au luat decizia blocării tirurilor pe A1 Bucureşti - Piteşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-14

TAGURI: deszapezire, detinutiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image