2018-10-18 19:01


Deţinuţii evrei, nemulţumiţi de mâncarea din închisoare

 |  18:28
Deţinuţii evrei, nemulţumiţi de mâncarea din închisoare

Avocatul Poporului a demarat o anchetă la penitenciare după ce deţinuţii evrei s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu primesc mâncare cusher. Unul dintre cei închişi la Rahova chiar a dat în judecată administraţia penitenciarului.

Detinuţii israelieni din penitenciarul Rahova cer să fie hraniţi cu mâncare cuser, potrivit româniatv.net. Ei s-au plâns că li se încalcă un drept fundamental, iar în semn de protest refuză hrana. Mâncarea cuser trebuie gătită într-un mod anume, respectând strict etape clar stabilite.

Legea prevede că "administraţia penitenciarului asigură condiţii adecvate pentru prepararea, distribuirea şi servirea hranei cu respectarea convingerilor religioase". Deţinuţii de confesiune iudaică nu au voie să mănânce carne de porc, iar păsările, vita, oaia sau capra nu pot fi gătite decât dacă au fost sacrificate conform legilor mozaice şi au fost scurse de tot sângele. De asemenea, laptele şi carnea nu trebuie folosite în acelaşi meniu.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor afirmă că nu a fost înregistrat niciun refuz la hrană, potrivit unei precizări de presă. "În prezent, la nivelul Penitenciarului Rahova nu este înregistrat niciun refuz de hrană şi nici în ultima perioadă, nicio persoană custodiată nu a recurs la această formă de protest ca urmare a neacordării hranei în funcţie de convingerile religioase, informaţiile privind existenţa unei revolte fiind eronate", se precizează în comunicarea ANP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-20

TAGURI: deţinuşi, evrei, mancare, cusher
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KRIXUS
21 Aug 2015

Pai nimic mai simplu: fiecare penitenciar sa angajeze rapid un macelar cusher, un bucatar cusher si un rabin din Israel care sa supervizeze activitatea celor doi! Cat costa? Pe cine intereseaza, domnilor? Pana la urma sa poate taia din tainul detinutilor neprivileagiati, nu? Alternativa: inffintarea unui penitenciar de lux numai si numai pentru aceasta categorie de detinuti... Ministerul Justitie, se aude???? Sau trebuie sa va traga de urechi d-l Florian???
Random imageUltimele stiri


loading...