2018-10-23 02:21


DIICOT, captură record în Caraș-Severin

 |  19:06
DIICOT, captură record în Caraș-Severin

În urma celor 77 de percheziții ale DIICOT în Caraș-Severin, polițiștii au strâns o adevărată avere: aproximativ 43.000 euro, 9.000 de dolari, aproape 288.000 lei, 1,3 kg aur, şapte laptop-uri, 12 ştampile, 30 HDD-uri, cinci stick-uri de memorie şi mai multe înscrisuri.

Printre cei vizaţi de percheziții s-a aflat şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, care este cercetat în acest dosar, în stare de libertate. Nicolae Miu Ciobanu, înainte de a fi prefect, a fost administrator al unei firme private ce asigura paza în municipiul Reşiţa, timp de şapte luni, între anii 2011 şi 2012, scrie Agerpres.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal care are ca obiect un grup infracţional organizat, constituit în judeţul Caraş-Severin, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul societăţilor comerciale cu obiect de activitate în domeniul pazei şi protecţiei de bunuri şi persoane. Totodată, gruparea infracţională ar fi fost sprijinită de persoane din cadrul autorităţilor statului, funcţionari bancari, persoane care, cu bună ştiinţă ar fi acceptat să fie înfiinţate firme pe numele sau la adresa lor ori persoane care ar fi acceptat transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienţei acestora. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, în acest caz, este de aproape 25 milioane lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29

TAGURI: diicot, caras severin, euro, aur, laptop, stampile
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...