2019-02-21 03:48


DIICOT a descoperit cele mai moderne laboratoare de droguri construite până acum în România

 |  20:20
DIICOT a descoperit cele mai moderne laboratoare de droguri construite până acum în România

Douălaboratoare clandestine de producere a drogurilor, în valoare de peste 500.000de euro, şi zece kilograme de droguri de risc şi mare risc au fost găsite depoliţişti în judeţele Cluj şi Zalău, patru persoane fiind deja arestatepreventiv în acest caz, printre care liderii grupării.

În urma investigaţiilor efectuate de procurorii DIICOTs-a reuşit identificarea a două laboratoare care funcţionau în judeţul Cluj şiîn care erau produse cantităţi importante de droguri de mare risc, respectivJWH018, JWH073 şi JWH250, destinate atât pieţei interne, cât şi altorconsumatori din Marea Britanie, Irlanda, Ucraina, Bulgaria şi Ungaria. Celedouă laboratoare descoperite funcţionau cu ajutorul unor utilaje performante,inclusiv a unui utilaj de producere a comprimatelor tip ECSTASY, comandate decătre o parte dintre membrii reţelei din străinătate şi care asigurau producereaunor cantităţi însemnate de droguri, fără a fi nevoie de implicare în moddirect în procesul tehnologic al unui număr mare de persoane, fapt cecontribuia la asigurarea conspirativităţii activităţilor ilicite. Drogurileproduse erau ulterior distribuite pe piaţă prin intermediul celorlalţi membriai reţelei, care acţionau în mecanismul ilicit de distribuţie cu roluri atentstabilite. Astfel, erau implicaţi distribuitori de rang 1 care introduceau încircuitul comercial drogurile produse în laboratoarele descoperite, apoidistribuitori direcţi de rang 2 care însă la rândul lor au creat o mică reţeade distribuţie, cu paliere proprii prin care se asigura transferul drogurilorcătre consumatori, dintre care o parte erau elevi.

Substanţelepentru fabricarea drogurilor erau obţinute din România sau importate din Chinaşi Bulgaria. În urmă cu aproximativ un an, au fost angajate persoane, înspecial tineri cu studii în domeniul chimiei sau persoane necalificate, care săajute în prepararea drogurilor. În cursul acestui an, au fost cumpărate noiimobile, amenajate ca laboratoare sau depozite, precum şi aparatură şiustensile de laborator (aparatură pentru pastilat, malaxoare, cântareprofesionale, încălzitoare, depresurizatoare, aparate pentru măsurareapresiunii) şi sticlărie de laborator.

Drogurileşi substanţele erau distribuite în ţară sau în străinătate (Anglia, Irlanda,Ucraina, Bulgaria, Ungaria), sumele obţinute fiind de ordinul sutelor de mii deeuro. Potrivit unor surse judiciare, laboratoarele descoperite sunt cele maimoderne de până acum de pe teritoriul României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...