2017-01-21 23:44

EVENIMENT


DIICOT: Judecătoria sectorului 5 urmează să decidă în cazul şantajiştilor unei clinici medicale VEZI IMAGINI

 |  12:08
DIICOT: Judecătoria sectorului 5 urmează să decidă în cazul şantajiştilor unei clinici medicale VEZI IMAGINI

Judecătoria sectorului5 Bucureşti va judeca, luni, propunerea procurorilor DIICOT de arestare a celortrei tineri care au şantajat o clinică privată, pentru a nu divulga dateconfidenţiale ale pacienţilor, suma cerută de învinuiţi fiind cea mai maresolicitată în România într-un caz de şantaj.

După ceau fost prinşi în flagrant delict primind banii ceruţi, în noaptea de 12 spre13 martie, cei trei tineri au fost reţinuţi, în baza unei ordonanţe de 24 deore, pentru şantajarea clinicii medicale de la care au cerut 300.000 de euro,pentru a nu divulga date confidenţiale ale pacienţilor pe care le-au obţinutprin accesul nelegal la sistemul informatic al unităţii, informează DIICOT.

Surse judiciare susţincă cei trei ar fi şantajat Clinica Medlife.

Cei trei acuzaţi vorfi prezentanţi, luni la prânz, în faţa unui judecător al Judecătorieisectorului 5 Bucureşti, care îi va audia şi va decide asupra propunerii dearestare preventivă, pentru 29 de zile, formulată de DIICOT.

Procurorii Direcţieide Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore ainculpaţilor Alin Alexandru Alexandrescu (34 de ani), Ecaterina-LuminiţaAlexandrescu (30 de ani) şi Ciprian Andrei Necula (20 de ani), pentrusăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,acces fară drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-unsistem informatic, perturbarea gravă, fără drept, a funcţionării unui sisteminformatic, fraudă informatică şi şantaj.

Concret, inculpaţii auconstituit un grup infracţional organizat, urmărind obţinerea unei sumeconsiderabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic aparţinând uneiclinici medicale din municipiul Bucureşti, urmată de ameninţarea cu publicareadatelor confidenţiale ale pacienţilor clinicii.

În acest scop, liderulgrupării, inculpatul Alin-Alexandru Alexandrescu ar fi accesat, fără drept,adresele de e-mail utilizate de către persoane din conducerea clinicii, precumşi sistemul informatic al clinicii şi a copiat bazele de date ale aplicaţieiinformatice de gestionare a datelor de stare civilă, tratamentelor medicaleprecum şi altor date confidenţiale ale pacienţilor.

Ulterior, prinintermediul poştei electronice, inculpatul Alexandrescu i-ar fi contactat pereprezentanţii clinicii şi le-a pretins suma de 300.000 euro, sub ameninţareacă, în caz contrar, va publica pe internet datele confidenţiale alepacienţilor, situaţie de natură a perturba grav activitatea clinicii.

Cazuistica românărelevă că suma cerută de cei trei într-un astfel de caz este cea mai maresolicitată, precizează surse judiciare.

Cercetările în acestcaz au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO-SCCI, iarsuportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de către DOS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image