2018-12-16 03:33


DIICOT va cere instanţei anularea contractelor preferenţiale ale Hidroelectrica „Băieţii deştepţi” vor rămâne fără curent

 |  18:25

Procurorii DIICOT vor cere instanţei să dispună anularea contractelor pe care Hidroelectrica le-a încheiat, în 2004, cu firmele „băieţilor deştepţi” din energie, pentru 9, respectiv 10 ani - Energy Holding, Luxten, Euro-PEC, Electromagnetica.

De altfel, Bogdan Buzăianu, care controlează firma Energy Holding, va fi cercetat într-un dosar separat alături de naşul său, Dan Ioan Popescu, fost ministru al industriilor, respectiv al economiei în acea perioadă. Potrivit rechizitoriului de 900 de pagini, gruparea „Hidroelectrica”, după ce a prejudiciat statul cu peste 130 de milioane de euro, a decis diminuarea cantităţilor de energie electrică furnizată populaţiei pentru a nu le reduce pe cele stabilite prin contract cu „băieţii deştepţi”. Potrivit procurorilor, contractele derulate cu cele patru firme au pus într-un real pericol Sistemul Energetic Naţional, aflat la un pas de dezastru. Potrivit declaraţiilor de martor date de angajaţi ai Hidroelectrica, acesta nu a intrat în colaps din „noroc”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: Hidroelectrica, DIICOT
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...