2018-12-16 07:00


Din cauza datoriilor acumulate de omul de afaceri, Mercedesul lui Adrian Mititelu a fost scos la vânzare de Primăria Craiova

 |  17:46
Din cauza datoriilor acumulate de omul de afaceri, Mercedesul lui Adrian Mititelu a fost scos la vânzare de Primăria Craiova
Unul dintre autoturismele de lux deţinute de SC Fotbal Club U Craiova SA,controlată de finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a fost scosla licitaţie de către Direcţia de Taxe şi Impozite, din cauza datoriiloracumulate de omul de afaceri către Primăria Craiova.

Direcţiade Taxe şi Impozite, aflată în subordinea Primăriei Craiova, a organizat, înurmă cu trei zile, o licitaţie prin care mai multe bunuri, aparţinând unorpersoane fizice şi juridice, au fost scoase la vânzare. Pe lista bunurilorscoase la licitaţie s-a aflat şi un autoturism Mercedes CL 500,fabricat în anul 2006, al cărui proprietar este SC Fotbal Club U Craiova SA,societate controlată de omul de afaceri Adrian Mititelu, finanţatorul echipeide fotbal Universitatea Craiova.

Maşina vafi vândută la 25% din preţ

Potrivitdirectorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, Sorin Marcu, preţul deplecare al licitaţiei pentru autoturismul Mercedes a fost de 212.985 de lei,însă nu a existat nici o persoană interesată. "Nu a venit nimeni la licitaţie pentru această maşină. Ovom scoate din nou la licitaţie, dar cu un preţ scăzut cu 25 la sută", adeclarat Sorin Marcu. Societatea controlată de Adrian Mititelu are datorii depeste 200.000 de lei către Direcţia de Taxe şi Impozite. "Sunt datorii pecare le-a acumulat în mai mulţi ani şi provin în special de la neplata impozitelor pe terenurile pe care le deţine societatea",a mai spus Sorin Marcu.

Laînceputul lunii februarie, conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice(DGFP) Dolj anunţa că au fost luate măsuri de executare silită a societăţii pecare funcţionează echipa de fotbal Universitatea Craiova prin instituireasechestrului pe drepturile federative ale jucătorilor de fotbal, aflaţi subcontract cu clubul. Măsura DGFP Dolj a fost instituită pentru o datorie de douămilioane de euro pe care societatea pe care funcţionează echipa de fotbalUniversitatea Craiova o are către bugetul de stat.

Din cauzacrizei, Fiscul nu are clienţi

FotbalClub U Craiova SA figurează cu datorii la stat în valoare de 7,8 milioane delei, adică 1,8 milioane de euro. Ultima actualizare a datoriilor şipenalizărilor ar fi trebuit să fie făcută la sfârşitul lunii februarie, astfelîncât, cel mai probabil, creanţa pe care o are de recuperat Fiscul va depăşi2.000.000 de euro. Pentru a-şi recupera aceste datorii, mai multe terenuriaparţinând clubului au fost scoase la licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni.Fiscul s-a interesat apoi la Federaţia Română de Fotbal pentru a putea punesechestru pe drepturile federative ale jucătorilor Universităţii. Cum acestdemers este complicat şi se desfăşoară greoi, Fiscul va scoate pentru a douaoară terenurile la licitaţie. "Nu am putut vinde bunurile la valoarea de evaluare, pentru că nu s-aprezentat nimeni la prima licitaţie. Conform legii, la a doua licitaţie,valoarea de pornire este diminuată cu 25%, iar la a treia - cu 50%. Dacă nicila a treia licitaţie nu se vând, bunurile sunt reevaluate pentru a fi scoasedin nou la licitaţie", a spus Eugen Călinoiu, directorulDirecţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, pentru Gazeta de Sud. Ladata de 10 februarie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a scos la vânzare din nou aproximativ şase hectare de teren evaluate la un milion de dolari.Suma reprezintă mai puţin de jumătate din datoria de aproximativ două milioanede euro pe care clubul de fotbal o are către bugetul statului. Preţul estescăzut din cauza crizei imobiliare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...