2017-01-24 13:11


Din lac în puţ. Corneliu Vadim Tudor va fi cercetat pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

 |  18:49
Din lac în puţ. Corneliu Vadim Tudor va fi cercetat pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

Procurorulgeneral, Codruţa Kovesi, a declarat, ieri, că a solicitat rapoartelepoliţiştilor privind evacuarea sediul PRM din strada Emile Zola, iar în urmastudierii acestora, Parchetul instanţei supreme s-a sesizat din oficiu, pentrunerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi ultraj.

Declaraţiaprocurorului general a fost întărită printr-un comunicat de presă al Secţiei deUrmărire Penală şi Criminalistică, prin care a fost anunţat că „sesizarea dinoficiu a avut loc în urma studierii celor 14 rapoarte întocmite de poliţiştiidin cadrul Secţiei 1 Poliţie, prezenţi la acţiunea de evacuare demarată la datade 4 ianuarie 2011 de către executorul judecătoresc îndrituit a pune înexecutare ordonanţa preşedinţială de evacuare, rapoarte înaintate instituţieinoastre de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti”. Astfel, „dinconţinutul rapoartelor, a rezultat faptul că pe parcursul derulării proceduriide punere în executare a hotărârii mai sus menţionate, numitul Corneliu VadimTudor, europarlamentar, preşedintele Partidului România Mare, a ameninţat înmod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti, aexercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocitcuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus menţionate, împotrivindu-se înacest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti”. Drept urmare,europarlamentarul PRM va fi cercetat pentru ultraj şi nerespectarea uneihotărâri judecătoreşti.

AnchetaCorpului de control al lui Predoiu

Evacuareasediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţaexecutorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursulnopţii de marţi spre miercuri. Executorul judecătoresc a venit însoţit depoliţişti la imobilul din strada Emile Zola 2, unde erau prezenţi aproximativ20 de membri PRM, în frunte cu liderii partidului, Corneliu Vadim Tudor, MariusMarinescu şi Codrin Ştefănescu. Şomăldoc le-a cerut celor prezenţi săpărăsească sediul. În replică, Vadim Tudor i-a cerut acesteia să nu antrenezepoliţia şi jandarmeria într-o "acţiune ilegală". El a ameninţat-o căo va da în judecată. Atât Vadim Tudor, cât şi avocatul PRM au susţinut că nuexistă o hotărâre judecătorească definitivă în baza căreia executorul să poatăface evacuarea.

LiderulPRM le-a adresat injurii executorului judecătoresc şi poliţiştilor. Deasemenea, el a aruncat apa în faţa executorului judecătoresc. Pe tot parcursulzilei de marţi, Corneliu Vadim Tudor a subliniat în repetate rânduri, de labalconul clădirii, că refuză să părăsească sediul în care funcţioneazăformaţiunea, el acuzând lipsa de temei a acţiunii judecătoreşti.

Pede altă parte, Corpul de control al ministrului justiţiei a primit o sesizare aPRM şi va începe o verificare a legalităţii procedurii de evacuare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image