2018-12-18 13:05


Dinel Staicu, capturat în Ungaria de poliţişti

 |  21:00
Dinel Staicu, capturat în Ungaria de poliţişti

DinelStaicu - condamnat la şapte ani de detenţie pentru fraudă - a fost capturat înUngaria, de către poliţişti, informează surse judiciare. Dinel Staicu şi-aschimbat numele în Dinel Nuţu, el făcând o solicitare pe cale administrativă deschimbare a numelui, care a fost aprobată de Consiliul Local şi publicată înMonitorul Oficial în 10 ianuarie 2011.

în data de 4 aprilie. Omul de afaceri a fostde negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărirenaţională, pe vechiul nume.

Noul nume al lui DinelStaicu a devenit însă legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicatnoua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de aceastăschimbare miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerutinformaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Şeful Poliţiei Române,chestorul Liviu Popa, a afirmat, într-o emisiune televizată, că poliţiştii auinformaţii că Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, 3aprilie, el plecând în Ungaria "şi de acolo mai departe cu avionul".

În 7 aprilie, Dinel Nuţu afost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandateuropean de arestare care va fi pus în aplicare prin Interpol.

Procurorii au cerut ointerdicţie de a părăsi ţara pentru Dinel Staicu în 16 februarie 2011,principalul motiv invocat fiind intenţia acestuia de a-şi schimba numele, însănu au reuşit să-i convingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu semai prezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară.

Cererea a fost formulată atuncide procurorul de şedinţă, în procesul în care Dinel Staicu era judecat demagistraţii Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti pentru "asociere învederea săvârşirii de infracţiuni", dosar în care omul de afaceri esteacuzat, alături de alte persoane, de prejudicierea Transgaz Mediaş.

Conform declaraţiilor DNA,existau suspiciuni că inculpatul intenţiona să se sustragă de la executareaacestei pedepse. DNA a avut la îndemână posibilitatea depunerii cererii deluare a măsurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia,tot de la acea dată, se afla dosarul în cauză, primul termen de judecată pentrurecurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011".

Tot în 10 ianuarie a apărut, înMonitorul Oficial, şi cererea lui Staicu de schimbare a numelui în Dinel Nuţu,cerere concretizată apoi la 1 aprilie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...