2018-12-15 14:17


Director din Primăria Buzău, ARESTAT pentru fraudă informatică

 |  09:13
Director din Primăria Buzău, ARESTAT pentru fraudă informatică

Directorul Direcției Economice a primăriei municipiului Buzău, Ion Gegea, a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Buzău, Delia Niță, alți patru funcționari de la aceeași direcție au fost plasați în arest la domiciliu, transmite Agerpres. 

Procurorii DIICOT îi acuză pe aceştia că „au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 3.135.454, 76 lei, din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic și 3.098.859,77 lei reprezentând creanțe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și de stat neurmărite, neîncasate și neexecutate silit”.

'În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 — 2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău s-a constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți funcționari publici care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice. S-a reținut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale, parte din ele vizând funcționari cu atribuții de conducere la nivelul unor instituții publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție', a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19
Citeste si:
Funcţionar de la Primăria Buzău, reţinut pentru fraude informatice
13 funcţionari ai Primăriei Buzău, AUDIAŢI de procurorii DIICOT

TAGURI: director, primarie, buzau, arestat, preventiv, frauda, informatica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...