2018-10-19 20:59


Director executiv al DSVSA Bacău, reţinut de DNA pentru luare de mită

 |  12:24
Director executiv al DSVSA Bacău, reţinut de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Carmen-Carleta Bodea, director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău la data faptelor, ea fiind acuzată de mai multe fapte de corupţie, printre care luare de mită.

Aceasta va fi prezentată Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA  a precizat, într-un comunicat de presă, că aceasta este acuzată de luare de mită (trei infracțiuni), folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (patru infracțiuni) și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

La data de 26 octombrie 2015, Carmen Bodea, în calitate de director executiv al DSVSA Bacău, a pretins și a primit suma de 2.700 lei de la administratorul unei societăți cu obiect principal de activitate comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne.

„Banii au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuțiile de serviciu referitoare la planificarea acțiunilor și controalelor, autorizarea/înregistrarea obiectivelor supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, suspendarea/anularea autorizației/înregistrării sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și dispunerea măsurilor complementare de sancționare”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, „în perioada 14 — 27 octombrie 2015, în aceeași calitate, Carmen Bodea a acceptat promisiunea unor sume de bani de la un medic veterinar căruia i-a fost atribuită, prin concesionare, de către DSVSA Bacău, o circumscripție veterinară. Promisiunea remiterii unei sume de bani este în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la emiterea deciziei privind constituirea comisiei de evaluare a achizițiilor de servicii sanitar-veterinare, avizarea documentației de participare la licitație, avizarea raportului de atribuire a achiziției și semnarea, în numele DSVSA Bacău, a contractului de servicii sanitar-veterinare cu câștigătorul procedurii de atribuire”.

Anchetatorii mai susţin că aceasta i-a furnizat medicului respectiv informații nedestinate publicității despre licitația respectivă.

De asemenea, în perioada 11 noiembrie — 28 decembrie 2015, Carmen Bodea, cu ocazia unor concursuri organizate de instituția publică unde își desfășura activitatea, a furnizat unui număr de trei persoane informații nedestinate publicității.

"În acest fel inculpata a asigurat candidaților respectivi un avantaj față de ceilalți participanți la concurs și, totodată, obținerea unui punctaj necesar câștigării concursului. În același context, la 17 decembrie 2015, inculpata Bodea, printr-un intermediar, a primit un plic conținând suma de 5.000 lei de la ruda unuia dintre candidații favorizați. În perioada 5 — 8 ianuarie 2016, Carmen Bodea, în aceeași calitate, i-a determinat pe membrii unei comisii de examinare să favorizeze un candidat, atât la proba scrisă, cât și orală, în contextul organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea unor posturi de medic veterinar pe perioadă determinată", mai susțin procurorii.

În acest caz, procurorii mai efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: director, executiv, dsvsa, bacau, retinut, dna, luare, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...