2017-01-19 15:20

EVENIMENT


Director de poştă, hoţ cibernetic

 |  21:00
Director de poştă, hoţ cibernetic

George Cocrea, şeful Regionalei de Tranzit Bacău al Companiei Naţionale Poşta Română, a fost reţinut, ieri, de către procurorii DIICOT pentru fraudă prin carduri falsificate. Conform anchetatorilor, acesta ar face parte dintr-o reţea bine organizată, care “fura” datele de pe carduri în Olanda şi golea conturile pe teritoriul Republicii Dominicane.

După ce a monitorizat mai mult timp activitatea unui grup ce se ocupa cu săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice, procurorii DIICOT Bacău au efectuat ieri 14 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe:  Bacău, Neamţ, Vâlcea, Suceava, Harghita, dar şi în municipiul Bucureşti. Membrii grupării erau vizaţi ca făcând parte dintr-un grup infracţional organizat transfrontalier, care deţinea echipamente prin care falsificau instrumente de plată electronică. Dintre aceştia făcea parte şi George Cocrea, fiul fostei deputate PRM de Bacău Olguţa Cocrea (2004-2008, din 2005 deputat independent). Acesta a fost audiat ieri în legătură cu implicarea sa într-o fraudă cu carduri.

Reţeaua din care făcea parte şi Cocrea acţiona pe teritoriul mai multor state, încercând astfel să îşi piardă urmele. Conform unui comunicat al DIICOT, „membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimmingul (metodă prin care se obţin ilegal datele de pe banda magnetică a cardului  - nota red.), pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică. Învinuiţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane“. Anchetatorii au indicii că banda din care făcea parte şi Cocrea a produs prejudicii în valoare de mai multe milioane de euro, aceştia reuşind să scoată suma de 500.000 de euro din cardurile contrafăcute în numai trei luni, mai exact în perioada august-octombrie a anului trecut.

Procurorii DIICOT au colaborat la acest caz cu autorităţile olandeze. Până la această oră au fost deja audiate 15 persoane, urmând ca în funcţie de probatoriu să fie luate măsurile legale. De menţionat că în urmă cu o lună, mai exact pe 16 decembrie 2011, boxerul Daniel Dăncuţă, fost campion la supergrea, a fost ridicat tot de poliţiştii DIICOT Bacău  într-o cauză similară, fiind acuzat că alături de alte persoane făcea parte dintr-o reţea care, prin aceeaşi operaţiune de skimming, pirata carduri bancare în Italia, Suedia şi Olanda, golind apoi conturile titularilor de drept.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: Clonare carduri, skimming, Cocrea, DIICOTComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image