2018-12-19 02:03


Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, REŢINUT de DNA

 |  07:31
Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, REŢINUT de DNA

Comisarul Constantin Bolboşanu, directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, a fost reţinut de procurorii DNA care îl acuză că a primit 110.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia.

Anchetatorii au dispus reţinerea lui Constantin Bolboşanu, după ce l-au audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română va fi prezentat, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au dispus, luni, efectuarea urmăririi penale pentru Constantin Bolboşanu, la data faptelor şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pentru luare de mită.

Anchetatorii au arătat în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale că Constantin Bolboşanu, „în calitate de şef serviciu DCCO, ar fi primit, în martie- septembrie 2007, echivalentul în lei a sumei de 110.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat”.

"În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia", se arată în documentul citat.

Procurorii susţin că protecţia promisă de comisarul-şef ar fi fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: director, adjunct, directie, combatere, criminalitate, organizata, retinut, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...