2018-12-16 05:47


Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, ARESTAT. Ion-Alexandru Băloi, acuzat de luare de mită

 |  07:34
Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, ARESTAT. Ion-Alexandru Băloi, acuzat de luare de mită

Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, Ion-Alexandru Băloi, a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită, în formă continuată, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Instanţa a admis astfel propunerea procurorilor DNA şi au dispus arestarea preventivă a lui Alexandru Băloi pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că „în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatul Băloi Ion Alexandru, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.

Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor”.

Anchetatorii susţin că „foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi Ion Alexandru în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății atât din punct de vedere al datei cât și al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate”.

Potrivit DNA, Alexandru Băloi a primit de la martorul denunțător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-28
Citeste si:
Managerul Spitalului Județean Ploiești, reţinut după ce a fost prins în flagrant

TAGURI: director, spital, judetean, ploiesti, arestat, ion alexandru baloi, acuzat, luare, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...