2017-01-23 12:38


Directorul Hidroelectrica pleacă din motive personale

 |  18:47
Directorul Hidroelectrica pleacă din motive personale

Sfârşitul de an zguduie conducerea sistemului energetic naţional, cele mai profitabile companii de profil rămânând fără şefi, după ce aceştia au demisionat din motive personale. Acum a venit rândul lui Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica, societate care produce cel mai ieftin curent electric din ţară.

Conducerea interimară a companiei va fi asigurată de actualul adjunct al Hidroelectrica, Dragoş Zachia. Se pare că Trihenea nu va pleca definitiv din companie, urmând să facă rocada cu Zachia.

Constantin Trihenea a venit la conducerea Hidroelectrica în decembrie 2010, când a fost numit în funcţie de către ministrul Economiei Ion Ariton. Înainte, Trihenea a ocupat funcţia de prefect al judeţului Sibiu, acolo unde ministrul economiei este şeful PDL Sibiu. Fostul şef al Hidroelectrica avea contract de mandat pentru 4 ani, dar sindicaliştii hidroenergeticieni au cerut în mai multe rânduri îndepărtarea de la conducerea companiei a lui Constantin Trihenea, din cauza unor „erori manageriale majore”, după cum le-au numit aceştia. Hidroelectrica face parte dintre companiile energetice pentru care Ministerul Economiei a declanşat procedurile în vederea alegerii unui manager privat. Surse din domeniu au declarat că nu este exclus ca Trihenea să fi făcut acest pas tocmai pentru a putea candida la postul de manager privat.

Săptămâna trecută, şi directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din funcţie, tot din motive personale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02

TAGURI: Hidroelectrica, demisie, Trihenea, Ariton, ZachiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image