2017-01-19 02:17

EVENIMENT


Directorul OTV era client fidel al unei reţele de proxenetism şi prostituţie masculină. ''Lui Doru Iuga îi plac băieţii de 13-14 ani''

 |  20:04
Directorul OTV era client fidel al unei reţele de proxenetism şi prostituţie masculină. ''Lui Doru Iuga îi plac băieţii de 13-14 ani''
DirectoruluiOTV Doru Iuga îi plăceau “băieţii de 13-14 ani”, arată martorii audiaţi îndosarul în care acesta este cercetat pentru act sexual cu un minor în formăcontinuată, alături de omul de afaceri german Klaus Zander. Din motivareadeciziei de arestare preventivă a celor doi, dată ieri publicităţii deJudecătoria Sectorului 2, rezultă că aceştia erau clenţi “fideli” ai reţelei deproxenetism şi prostituţie masculină cu minori.

Unmartor audiat în dosar a declarat că Doru Iuga mergea des în zona Gării de Nordşi că îi plăceau băieţii de 13-14 ani. „Doru Iuga vine des în gară pentru acăuta băieţi cu care să întreţină relaţii sexuale. Şi lui Doru Iuga îi placbăieţii de 13-14 ani. Ştiu că «Scooby» (inculpatul Costel Ţurcan) luacopii, băieţi de 13-14 ani pe care îiplasa lui «Adi BMW» (inculpatul Andrei Marius Staicovici), pentru a întreţinerelaţii sexuale cu ei. Am fost de faţă când «Adi BMW» l-a sunat pe Doru Iugasă-i trimită şi lui minori pentru a întreţine cu ei relaţii sexuale”, adeclarat martorul. Unul dintre minorii care au întreţinut relaţii sexuale înmod repetat cu Doru Iuga le-a povestit procurorilor că acesta îl plătea cu sumecuprinse între 150 de lei sau 100 de euro, “în funcţie de câţi bani avea”. “Amînceput să practic prostituţia cu persoane de acelaşi sex de la vârsta de 16ani. Printre clienţii pe care i-am avut, se numără şi D.I. (n.n. - Doru Iuga), pecare îl cunosc de aproximativ doi ani. În urmă cu aproximativ un an şijumătate, am întreţinut relaţii sexuale cu D. I.prima dată, în apartamentul lui, situat pe. (…) Am avut relaţii sexuale cu D.I.de 5-6 ori la el în apartament, de 4-5 ori la un hotel şi o singură dată la unprieten de-al lui, în zona Gării de Nord. De fiecare dată mă plătea cu sumecuprinse între 150 şi 250 de lei, sau 100 de euro, în funcţie de câţi baniavea. (...) Din câte ştiu, lui D.I. îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18ani. (...) Nu cunosc persoanele cu care a întreţinut relaţii sexuale fratelemeu, dar ştiu că unul dintre clienţii lui a fost D.I., cu care a întreţinut demai multe ori relaţii sexuale. La primaîntâlnire pe care am avut-o cu D.I., pentru a întreţine relaţii sexuale cuacesta, el m-a întrebat ce vârstă am, iar eu i-am răspuns că am 16 aniîmpliniţi. Totodată, precizez că hotelul în care am întreţinut raporturisexuale cu D.I., se află situat în apropierea Pieţiei (…), fiind în generalocupat de muncitori în construcţii. D.I. avea un semn particular, constândîntr-o cicatrice asemănătoare unei operaţii chirurgicale, cu urmele specificeunei cusături. Acest semn era poziţionat în zona abdomenului, mai precis înpartea dreaptă a buricului, ducând spre partea inghinală”, a declarat martorul.

Eraînsoţit întodeauna în club

Declaraţiileacestuia sunt confirmate de cele ale fratelui său, minorul M.G.A, acesta relatând că „a început să practiceprostituţia cu persoane de acelaşi sex în vara anului 2010, prin intermediulinculpatului Staicovici Andrei zis „Adi BMW”, care îi intermedia întâlnirea cudiferiţi clienţi. Printre aceşti clienţi s-a aflat şi Doru Iuga, pe care l-acunoscut într-un club, în urmă cu aproximativ nouăluni, când avea vârsta de 15 ani. “Doru Iuga m-a întrebat dacă sunt homosexual,eu i-am răspuns că da, şi el mi-a oferit 100 de lei să merg cu el acasă. Amajuns la apartamentul acestuia, pe (…) şi am întreţinut cu el relaţii sexualeorale. După aceea, am stat de vorbă şi din discuţii, el mi-a spus că îl cunoaşteşi pe fratele meu. (…) Ştiu că fratele meu a întreţinut relaţii sexuale de maimulte ori cu Doru Iuga. Precizez căapartamentul din (…), unde am fost la Doru Iuga, se află la etajul 4, cum urciscările, apartamentul din mijloc. În clubul S. l-am văzut de mai multe ori peDoru Iuga, acesta fiind însoţit aproape de fiecare dată de câte 2-3 băieţitineri”, a daclarat în faţa procurorilor martorul minor. Doru Iuga, directorulOTV, Klaus Zander, omul de afaceri german, dar şi alte patru persoane au fostreţinuţi, joi seară, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, patru fiindacuzaţi de proxenetism şi doi de întreţinere de raporturi sexuale cu un minor.Judecătoria Sectorului 2 a dispus, vineri, arestarea preventivă a celor şaseinculpaţi pe o perioadă de 29 de zile.

Omulde afaceri Klaus Zander îi plătea pe minori cu sume de sute de ori mai puţinedecât pe proxeneţi

Omulde afaceri german Klaus Zander, arestat preventiv, împreună cu directorul OTVDoru Iuga, pentru infracţiunea de sex cu un minor în formă continuată, plăteauproxeneţii reţelei de prostituţie masculină de sute de ori mai mult decât pebăieţii minori de care profita. Astfel, în timp ce minorii se alegeau cu câte50 de euro, ţigări şi băutură, proxeneţii primeau pentru fiecare băiat pe careîl aduceau lui Klaus Zander câte 1.000 de euro.

Unuldintre martorii audiaţi de procuror relatează că omul de afaceri prefera copiiicu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani. “La Klaus Zander la Sinaia am fost de 4ori, în luna aprilie 2005, de fiecare dată împreună cu fratele meu C. Klausne-a făcut sex oral, apoi ne-a pus să îl sodomizăm, iar în acest timp el semasturba. A încercat de fiecare dată să ne sodomizeze şi el, dar l-am refuzat,spunându-i că suntem activi. Ne dădea de fiecare dată câte 50 de euro, ţigări şibăutură şi încerca să ne îmbete, dar nu a reuşit. Pentru fiecare copil adus,Klaus îi dădea lui «Adi BMW» câte 1.000 de euro. Cu Klaus am întreţinut relaţiisexuale orale şi anale. Eu eram cel activ, iar Klaus persoana pasivă. Din acelmoment am început să merg regulat la Klaus, la Sinaia, uneori de câte 2-3 oripe săptămână, alteori câte o dată.”, a declarat martorul în legătură cu omul deafaceri Klaus Zander. În depoziţia sa, I.C.V confirmă declaraţiile frateluisău, relatând că omul de afaceri încerca să îi îmbete pentru a-i sodomiza larândul lui. „Când am fost la Klaus, acesta ne-a propus mie şi fratelui meu sărămânem şi peste noapte, iar o dată chiar ne-a propus să petrecem weekendul cuel în vila din Sinaia. Nu am acceptat, deoarece ne temeam că dacă stăm maimult, ne-ar fi îmbătat sau ne-ar fi pus ceva în pahare şi ne-ar fi drogat, apoine-ar fi violat, deoarece insista să ne sodomizeze şi el şi să îi facem sexoral, iar noi l-am refuzat de fiecare dată, spunându-i că suntem doar activi.Precizez că la fiecare întâlnire pe care am avut-o cu el, Klaus ne invita săbem cu el whisky şi să facem baie în jacuzzi, iar când nu era atent noi vărsampaharele pentru a nu ne îmbăta. Mai arăt faptul că Klaus prefera copii cuvârste cuprinse între 11 şi 14 ani”, a mai declarat unul dintre martori.

„Existăpericolul ca inculpaţii din dosarul de proxenetism cu minori să influenţezemartorii”

JudecătoriaSectorului 2 arată, în motivarea deciziei prin care şase persoane, printre caredirectorul OTV Doru Iuga, au fost arestate în dosarul de proxenetism cu minori,că există pericolul ca, în cazul în care acestea ar fi lăsate în libertate, săîncerce influenţarea martorilor. Recursul în acest dosar va fi luat în discuţiemâine, la Tribunalul Bucureşti. Potrivit motivării deciziei din 1 iulie aJudecătoriei Sectorului 2, prin care şase persoane au fost arestare preventiv,iar pentru o alta s-a dispus emiterea unui mandat în lipsă, judecătorul a avutîn vedere “periculozitatea socială deosebit de ridicată a faptelor” pentru careaceste persoane sunt cercetate, dar şi faptul că o parte dintre victime suntminori proveniţi din familii dezbinate, lipsiţi de ajutor şi de resursefinanciare, unii dintre aceştia trăind prin gări. Instanţa afirmă că membriigrupării au profitat de situaţia dificilă a acestora tocmai pentru a îidetermina să accepte, “chiar împotriva orientării lor sexuale”, să întreţinărelaţii sexuale contracost.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image