2017-01-17 04:57

EVENIMENT


Dispărut fără urmă în Noua Zeelandă

 |  19:27
Dispărut fără urmă în Noua Zeelandă

Un biolog român în vârstă de 33 de ani, Mihai Muncuş-Nagy, a dispărut, luni, pe Insula Raoul din Noua Zeelandă, iar autorităţile au întrerupt căutările deoarece şansele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte mici, relatează „New Zealand Herald”, în ediţia electronică. Muncuş-Nagy ar fi fost luat de un val de pe stânci.

„Având în vedere perioada de timp care a trecut fără ca Mihai să fie găsit, am depăşit punctul în care am putea să mai sperăm ca acesta să fie găsit în viaţă”, a declarat managerul Departamentului pentru Conservare, Tim Brandenburg.

Autorităţile din Noua Zeelandă au oferit sprijin familiei acestuia din România, care a acceptat că este puţin probabil ca acesta să fi supravieţuit. Coordonatorul misiunii de cercetare, Greg Johnston, a declarat că dacă vor apărea noi informaţii, căutările ar putea fi reluate.

Muncuş-Nagy s-a alăturat echipei de pe insulă la sfârşitul lui octombrie, îndeplinindu-şi visul de a merge pe Insula Raoul. Experienţa sa montană şi disponibilitatea de a lucra în echipe mici în mediul extern l-au recomandat pentru această activitate. Muncuş-Nagy era unul dintre cei patru voluntari care ajută trei membri ai DoC care monitorizează activitatea seismică şi vulcanică de pe insulă şi contribuie la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec.

Soţia românului, Kinga Muncuş-Nagy, şi-a exprimat speranţa că soţul său va fi găsit în viaţă. „Şi eu sper în continuare că totul o să fie bine”, a spus ea.

Biologul este de profesie inginer silvic, fiind absolvent al Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Oradea, la specializarea Silvicultură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image