2017-01-21 23:33

EVENIMENT


Disponibilizările vor începe în aproximativ 30 de zile. Toate posturile vor fi scoase la concurs

 |  17:37
Disponibilizările vor începe în aproximativ 30 de zile. Toate posturile vor fi scoase la concurs

Ministrul de interne, Traian Igaş, adeclarat ieri, într-o conferinţă de presă, că disponibilizările din cadrul MAIvor începe în aproximativ 30 de zile, iar în prezent se lucrează la evaluareaorganigramelor structurilor, urmând ca la definitivarea acestora, toateposturile să fie scoase la concurs.

Traian Igaş aprecizat că după învestireasa în funcţie a primit misiunea de a reorganiza, moderniza şi restructurainstituţia, proces început încă din perioada în care ministerul era condus deVasile Blaga. "Avem un buget care ne obligă ca în al doilea trimestru sărecurgem la reduceri în rândul MAI, dar acest proces a fost îngreunat de faptulcă în Parlament proiectul nostru a fost amânat de atâtea ori, iar în final afost respins", a punctat Igaş.Ministrul a afirmat că procesul de restructurare a fost regândit, iar înmomentul de faţă se face reevaluarea fiecărei arme şi structuri în parte."Sper ca până mâine seară să avem trecute prin filtru toate organigramele,care vor fi îmbunătăţite în ceea ce priveşte flexibilitatea, pe de altă parteîncercăm să comprimăm şi să reducem în special din aparatul central alministerului", a adăugat Traian Igaş.

Totodată, ministrul de interne apunctat faptul că diminuările de personal vor fi făcute în structurile desuport şi în aparatul central al MAI şi că se va încerca evitarea reduceriinumărului de forţe din stradă. "Reforma adevărată nu a fost făcută, mai suntposturi care nu se justifică şi de aceea am luat în analiză fiecare structurăşi fiecare organigramă în parte", a adăugat oficialul. Pe de altă parte, Traian Igaş a afirmat,răspunzând unei întrebări, că disponibilizările vor începe în aproximativ 30 dezile, amintind că deocamdată se lucrează la organigrame. De altfel, odată cufinalizarea evaluărilor, toate posturile vor fi scoase la concurs. "Vă asigur încă o dată de buna meacredinţă în tot acest proces de restructurare, reorganizare şi modernizare aMAI şi a structurilor din subordine. Sunt decis să duc acest proces până lacapăt, să îi asigur pe angajaţi că vor avea parte de susţinere, iar pe fiecarecetăţean să îl asigur că prin tot acest proces prin care trecem nu afectămordinea publică", a mai precizat oficialul.

Drepturile salariale ale angajaţilorMAI au fost diminuate parţial în luna iunie, urmând ca banii reţinuţi să fierestituiţi începând cu trimestrul trei, în limitele bugetare şi în funcţie dedeschiderile de credite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image