2019-04-22 09:20


Disputa dintre MApN şi Iohannis privind numirea şefului Statului Major ajunge la CCR

 |  12:02
Disputa dintre MApN şi Iohannis privind numirea şefului Statului Major ajunge la CCR

Războiul dintre ministrul Apărării, Gabriel Leș, și președintele Klaus Iohannis pe tema numirii şefului Statului Major ajunge la Curtea Constituțională. Potrivit România TV, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au cerut CCR să analizeze dacă articolul din legea care permite președintelui să prelungească mandatul şefului Statului Major este constituțional sau nu.

Pe 28 decembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării.

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

Pentru că nu s-au înţeles, MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

În luna ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, funcţia este asigurată în prezent de un locţiitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-01

TAGURI: mapn, iohannis, stat major, ccr,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
01 Mar 2019

CAT MAI TOLEREAZA ROMANII CA ACEST CRIMINAL NAZIST SA-SI BATA JOC DE EI? TREBUIE ALUNGAT SI DIN TARA PARLITUL ACESTA JEGOS
ANONIM
01 Mar 2019

Dreptatea este de partea COMANDANTULUI SUPREM AL ARMATEI DECIS DE CSAT, KLAUS WERNER IOHANNIS. CE KKAT MANINCA GUNOAIELE BOLSEVICE ESTE EGAL CU ZERO. MUIE LA BOLSEVICI...he , he , he....!
ANONIM
01 Mar 2019

Asa comandant suprem ?!!?!Siktir nazi pisati!
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
01 Mar 2019

sa puneti comandantul armatei pe BERCEA MONDIALUL tiganul lui Valcov care plimba lingourile prin cimitir
Random imageUltimele stiri


STARBAG