2018-11-19 07:28


DNA acuză Antena 3 de complicitate la şantaj în dosarul RCS&RDS

 |  21:01
DNA acuză Antena 3 de complicitate la şantaj în dosarul RCS&RDS

DNA a implicat ieri şi Antena 3 în dosarul şantajării administratorului RCS&RDS, demarând urmărirea penală împotriva postului TV. Practic, în acest moment, întregul imperiu media al lui Dan Voiculescu este la mâna procurorilor.

Potrivit Legii 278/2006, care reglementează răspunderea persoanelor juridice, companiile împotriva cărora s-a început urmărirea penală trebuie să-şi desemneze un reprezentant. Acest lucru trebuie notificat la  Registrul Comerţului, iar din acest moment societatea nu mai poate opera schimbări în structura acţionariatului, cesiuni etc.  Procurorul de caz poate dispune, în timpul anchetei, măsuri asigurătorii sau măsuri preventive. Potrivit Codului de procedură penală, măsurile asigurătorii sunt poprirea pe conturi, indisponibilizarea unor bunuri mobile şi imobile, a inscripţiilor ipotecare.

Societatea comercială Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie. Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, şi Mugur Ciuvică, s-au prezentat ieri la DNA, pentru a da declaraţii în calitate de martori în acest dosar.

Gâdea şi Ciuvică, martori de nevoie

Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. Materialul de promovare a anchetei „Mită în fotbalul românesc”, în care Bendei era acuzat că i-ar fi dat şpagă lui Mitică Dragomir, printr-o firmă a preşedintelui Ligii, nu a apărut niciodată dar a fost promovat şi de Antena 3. Procurorii au vrut să ştie ce implicare a avut Gâdea, mai precis dacă a participat la şantaj, sau dacă doar a fost nevoit să se supună ordinelor de la vârf, mai precis Cameliei Voiculescu şi Sorin Alexandrescu.

Mugur Ciuvică, care conduce Grupul de Investigaţii Politice, a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat de procurori în calitate de martor, el fiind cel care ar fi pus mâna pe dovezile care i-ar fi incriminat pe Bendei şi Mitică Dragomir. Întrebat de o jurnalistă dacă a avut cunoştinţă că Sorin Alexandrescu a fost citat de procurori şi anterior reţinerii sale în dosarul de şantaj, Mugur Ciuvică i-a spus să îi pună “întrebări necretine”. Taxat de jurnaliştii aflaţi la DNA, Ciuvică a spus că nu a jignit jurnalista, ci “întrebarea acesteia”. Mult mai reţinut decât Ciuvică, Gâdea a declarat la rândul său că a răspuns la câteva întrebări, privind responsabilităţile sale.

Fostul şef ANAF, urmărit penal

La DNA a venit joi şi Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fiind citat în acelaşi dosar. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Şerban Pop, preşedinte ANAF la data faptelor, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de foloase pentru altul. “Prin intermediul echipelor de control, învinuitul a intrat în posesia unor documente şi, cu toate că era ţinut să păstreze confidenţialitatea asupra activităţilor desfăşurate, în luna aprilie, Şerban Pop i-a prezentat inculpatului Sorin Alexandrescu informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Gărzii Financiare, dar şi cu privire la documente a căror publicare ar fi compromis imaginea publică şi credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Gărzii Financiare”, se arată într-un comunicat al DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: antena 3, gadea, voiculescu, ciuvica, dna, camelia, voiculescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...