2018-12-14 21:26


DNA cere preşedintelui României încuviinţare pentru cercetarea lui Gabriel Oprea pentru ucidere culpă

 |  11:19
DNA cere preşedintelui României încuviinţare pentru cercetarea lui Gabriel Oprea pentru ucidere culpă

DNA a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au solicitat Preşedintelui României încuviinţarea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui GABRIEL OPREA, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, având în vedere că au reieșit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în perioada în care deținea funcția ministerială. Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale și având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 01 octombrie 2016 (publicată în Monitorul Oficial)”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată mai precizează că efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Președintelui României.

„Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală”, menţionează DNA. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: dna, cere, presedinte, romania, incuviintare, cerceteaza, gabriel oprea, ucidere, culpa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
12 Oct 2016

AHA......SI MINERIADELE CU COZMA....ASASINAREA JURNALISTILOR...A STUDENTILOR....INCENDIEREA PARTIDELOR DE OPOZITIE....UN ZIARIST FRANCEZ A FOST ASASINAT CHIAR LANGA MINE DE ACEST PORC SECURIST....ERA TRAVESTIT IN MINER SI COMANDA BATALIOANELE DE KILLERI...FACEA PE G-P-S UL
MONA LISA DIN PLESCOI
12 Oct 2016

Senatorul Valer Marian i-a cerut fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, în primăvara anului 2014, informații despre numărul doctorilor din MAI, „având în vedere creșterea substanțială a numărului de grade de chestor sau de general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a numărului de doctorate în știință obținut de angajați ai acestui minister”. În răspunsul său, Oprea a dezvăluit că 697 de angajați de la Interne au devenit doctori în perioada 2005-2014, iar 12 dintre aceștia au obținut titlul la universități din Republica Moldova
Random imageUltimele stiri


loading...