2019-03-24 17:36


DNA: Ionel Arsene, trimis în JUDECATĂ într-un nou dosar de CORUPȚIE

 |  16:18
DNA: Ionel Arsene, trimis în JUDECATĂ într-un nou dosar de CORUPȚIE

Fostul deputat PSD Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență. În februarie 2018, liderul local social-democrat a mai fost trimis în fața instanței, în stare de arest preventiv, pentru două infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în luna iunie 2015, Ionel Arsene, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din jud. Neamț, de asemenea membru al PSD, a pretins de la un alt edil (martor în dosar), în schimbul atribuirii unui contract pentru construirea unei școli către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), care aveau să fie subcontractate unei societăți agreate de Arsene. 

„În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus. Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016)”, arată DNA, printr-un comunicat de presă. 

În februarie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene PSD Neamț, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență, în urma conexării a două dosare deschise pe numele său.

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, arăta DNA în februarie 2018.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-06

TAGURI: deputat psd, ionel arsene, dna, trimis in judecata, trafic de influenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
06 Iul 2018

"Ionel spranceni stufoase,/(Mai, draga Ionele)/ Ai cazut la babaroase/,(Mai, draga Ionele)/Tu racnesti ca nu ai fi facut nimic,/Dar va trebui sa inghiti hapul,cel cu fiere si Arsenic..."( 18 ian., 2018)____-----____ eh, se pare ca "cineva , acolo sus, te iubeste" si vrea sa bei paharul cu fiere(si fara smirna) , pana la fund...daca scapi si de data asta, numele-ti va fi schimbat in Arsenal...
CARDAN
07 Iul 2018

CITE DOSARE I SE VOR DESCHIDE ACESTUI BORFAS PINA VA FI ARESTAT ? DE CE DUREAZA ASA MULT ?
@LEVST.
07 Iul 2018

CE COMENTARIU DE SCLEROZAT SI INAPOIAT MINTAL , FACUT DIN FUNDUL HAZNALEI ...
LEVST.
07 Iul 2018

hai siktir scursoare a regnului animal, excrement triplu fermentat, s.a.m.d.
@LEVST.
07 Iul 2018

SUGI PIXU' BAI HANDICAPATULE .
LEVST.
07 Iul 2018

hai siktir scursoare a regnului animal, excrement triplu fermentat, mai behaie, urla chitzaie si rage si pe sub alte mese, pe unde ai de'a face cu pixul!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...