2019-03-26 22:50


DNA: Judecătoarea Elena Poiană, acuzată de luare de mită, prezentată cu propunere de arestare

 |  10:53
DNA: Judecătoarea Elena Poiană, acuzată de luare de mită, prezentată cu propunere de arestare

DNA a informat miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea pentru 24 de ore a judecătoarei Elena Poiană pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Magistratul urmează să fie pretentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive”, precizează procurorii DNA.

Anchetatorii mai susţin că „după ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane”.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției de Operațiuni Speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-17
Citeste si:
DNA. Preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, reţinut pentru luare de mită
Percheziţii la Judecătoria Sfântu Gheorghe. Un magistrat, suspectat că a luat mită

TAGURI: dna, judecatoare, elena poiana, acuzat, luare, mita, prezinta, propunere, arestare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...