2018-06-22 06:50


DNA lovește din nou în fotbal: Anchetă la vârful echipei Dinamo

 |  16:52
DNA lovește din nou în fotbal: Anchetă la vârful echipei Dinamo

Fostul acţionar al echipei Dinamo, Florian Walter a ajuns din nou în vizorul procurorilor DNA. Pe lângă cele două dosare pe care le are deja în instanţă, Walter este acum anchetat sub suspiciunea că ar fi pus bazele unui grup infractional organizat care ar fi desfăşurat operaţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală. Walter a fost astăzi audiat la sediul DNA Ploieşti, conform Stiripesurse.ro.

Potrivit procurorilor, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar şi preluate de Florian Walter, în vederea utilizării în scopuri proprii.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), supusă procesului de reciclare.

Dosarul Romprest a fost trimis în judecată la doar câteva săptămâni de la dată efectuării percheziţiilor, procurorii DIICOT Ploieşti anunţând atunci că cercetările au fost disjunse faţă de omul de afaceri Florian Walter.

Ulterior, dosarul disjuns a fost conexat la o altă cauza instrumentată de DNA, structura centrală, au declarat surse judiciare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-17

TAGURI: dinamo, dna, florian walter, spalare de bani, evaziune fiscala

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova