2018-12-18 23:26


DNA: Piedone, prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă

 |  10:07
DNA: Piedone, prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone și două angajate ale primăriei vor fi prezentați, sâmbătă, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă în dosarul privind tragedia de la Clubul 'Colectiv'.

Cristian Popescu Piedone a fost reşinut, vineri noapte, de procurorii DNA, el fiind acuzat pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În dosarul Colectiv, procurorii au mai dispus reţinerea a Aureliei Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și a Luminiţei Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu. Cele două sunt acuzate pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual.

„În calitate de funcționar public - primar al sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai susţin că, „pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințelor legale necesare avizării”.

DNA a mai precizat că „inculpatele IOFCIU AURELIA, în calitate de șefă Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4 și GANEA LUMINIȚA-LARISA, angajată a aceluiași serviciu, l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menționată le-a avizat”.

Potrivit DNA, cei trei vor fi prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-07

TAGURI: dna, cristian popescu piedone, prezinta, tribunal, bucuresti, propunere, arestare, preventiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
07 Noi 2015

hai sictir , scirba ordinara tiganeasca , cu mafia si familionul tau
DE PROFESIE TICALOS!
07 Noi 2015

e de profesie sutz, impostor si ticalos! e cazul sa devina om dupa vreo 10 ani la jilava!
SA TRAIASCA JUSTITIA ROMANA !
07 Noi 2015

Ospatar si sef de restaurant la revolutie , asta si-a luat BAC-ul la 32 de ani . Iata cine ne-a condus sectorul 4 . Sute de mii de spagi , avize , afaceri negre si borduri fara numar . Mars la Jilava , slaninosule!
CONSTIINTA STRICATA
07 Noi 2015

Bai dar cine , de unde , este familionul lui magarul asta ? Cine il cunoaste , sau parinti ? Cica inlesneste afaceri cu familionul lui .
Random imageUltimele stiri


loading...