2017-01-21 23:37

EVENIMENT


DNA a trimis în judecată o grupare care a fraudat firme de leasing cu 1,7 milioane de euro

 |  19:12
DNA a trimis în judecată o grupare care a fraudat firme de leasing cu 1,7 milioane de euro

ProcuroriiDNA - Biroul Teritorial Târgu-Jiu au trimis în judecată cinci persoane, acuzatecă au cumpărat mai multe utilaje şi maşini în leasing, pe care ulterior le-auvândut fără a avea acest drept, prejudiciind firmele de leasing cu peste 1,7milioane de euro.

ProcuroriiDNA arată că, în perioada octombrie 2007 - octombrie 2008,ConstantinBucloiuşi Teodor Unguru au constituit un grup infracţional organizat înscopul obţinerii de importante sume de bani în mod nelegal, prin achiziţionareade utilaje sau autovehicule în sistem leasing şi înstrăinarea lor fără drept,dar şi prin efectuarea de operaţiuni economice fără a înregistra veniturilerealizate. La acest grup au aderat şi Loţică Ioanăş,şi Zaharia ŞtefanAugustin Motea, fiind sprijinit şi de inculpatul Ion Pătruţ. Bucloiu, încalitatea sa de lider al grupului, a contactat reprezentanţii firmelor deleasing pentru a afla condiţiile de finanţare, importatorii sau dealerii deutilaje şi autovehicule, în legătură cu produsele şi preţurile acestora şi acăutat cumpărători interesaţi de achiziţia unor astfel de bunuri, stabilindtotodată şi preţurile de vânzare. În continuare, acesta i-a determinat şi ajutatpe Unguru şi Ioanăş, reprezentanţi legali a două societăţi comerciale, săachiziţioneze în sistem leasing şi apoi să înstrăineze fără drept mai multeechipamente de construcţii şi autoturisme prin inducerea în eroare a unui numărde şase firme de leasing finanţatoare.

Pentrua obţine finanţările, Bucloiu a determinat o persoană să falsifice balanţele şibilanţurile contabile în care să insereze date necorespunzătoare realităţii,majorându-se în mod artificial cifra de afaceri şi profitul realizat al firmelorimplicate în fraudare. Aceste documente contabile au fost folosite laautorităţile fiscale, cât şi cu ocazia întocmirii documentaţiilor pentruaprobarea finanţărilor.

Bărbatuls-a folosit de persoane din cadrul grupului care deţineau calitatea de asociaţişi/sau administratori în cele două firme implicate, respectiv de Unguru, Ioanăşşi Motea. Aceştia au semnat documentele necesare solicitate de firmele deleasing, cât şi actele de vânzare a utilajelor. Imediat după încheiereacontractelor de leasing, Unguru şi Bucloiuau înstrăinat imediat, fărădrept, toate utilajele şi autovehiculele la preţuri mult inferioare celorplătite de firmele de leasing către furnizorii acestora şi cu această ocazie,persoanele pe care le coordonau au întocmit şi semnat facturi fiscale fictive.

Firmelede leasing au fost prejudiciate cu 1.773.764 de euro fără TVA (7.627.185lei echivalent la un curs de 4,3 lei/euro).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image