2017-01-23 04:49


DNA arbitrează meciurile din pauza de campionat. Naşu îl faultează pe Iancu, iar Avram îi dă galben lui Becali

 |  12:28
DNA arbitrează meciurile din pauza de campionat. Naşu îl faultează pe Iancu, iar Avram îi dă galben lui Becali
Lumeafotbalului românesc stă pe un butoi cu pulbere. O declarație publică a luiMircea Sandu a răscolit toate tenebrele sportului-rege și i-a făcut curioși peprocurorii anticorupție. După scandalurile transferurilor de fotbaliști,arestările arbitrilor implicați în povestea lui Penescu și după Afacerea „valiza”,un nou dosar este la un pas de a fi deschis.

PreşedinteleFederației Române de Fotbal, Mircea Sandu, zis Naşu, a fost audiat, ieri, deprocurorii DNA, în urma declarațiilor de la începutul săptămânii, când a spuscă, potrivit unor surse ale sale, Marian Iancu, patronul Poli Timişoara, sepregătea să dea un milion şi jumătate de euro la Liga Profesionistă de Fotbal(LPF) şi 500.000 la arbitri, pentru ca echipa sa să fie avantajată încampionat. După cum era de așteptat, în urma unor astfel de alegații,procurorii l-au citat și pe Vasile Avram, președintele Comisiei Centrale aArbitrilor.

Sanducentrează

Laieşirea din sediul DNA, Sandu a susținut că le-a spus procurorilor ce ar fiauzit în urmă cu 3-4 ani în legătură cu faptul că patronul lui Poli Timişoara,Marian Iancu, ar avea la dispoziţie bani pentru Liga Profesionistă şi ComisiaCentrală de Arbitri pentru a câştiga campionatul. „Într-o prezentare a unuisponsor sau la o gală, nu mai reţin exact, se discuta faptul că cineva ar filansat ideea că Iancu ar fi discutat şi ar fi vorbit şi exprimat în diversecercuri că ar avea la dispoziţie bani pentru Liga Profesionistă de Fotbal şiCCA să câştige campionatul", a spus preşedintele FRF. Potrivit lui Sandu,informaţiile ar fi fost vehiculate de un ziarist, iar sumele pe care le-ar fipregătit Iancu pentru a câştiga campionatul erau de 1,5 milioane de euro pentruLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi 500.000 de euro pentru Comisia Centralăde Arbitri (CCA). „Această discuţie a fost în urmă cu 3-4ani. Era vorbade 1,5 milioane de euro pentru Ligă şi 500.000 de euro pentru CCA. Este vorbade ce s-a întâmplat acum câţiva ani, nu de campionatul care tocmai s-aîncheiat. Cel care a spus aceste lucruri cred că era un ziarist, care spuneaacolo, într-un cerc. Cred că era ziarist, erau sute de oameni acolo", aafirmat Sandu, care a precizat că acesteinformaţii pe care le-a furnizatprocurorilor nu sunt probe, ci doar nişte „vorbe” spuseîn cercurile defotbal.De asemenea, Mircea Sandu a mai afirmat că procurorii l-auîntrebat şi despre alte probleme din lumea fotbalului, cum ar fi contractulpentru drepturile tv, dar şi despre procedurile de licenţiere a cluburilor, înspecial modul în care au decurs operaţiunile în cazul Politehnicii Timişoara şia Universităţii Craiova.

Becalișutează

GigiBecali a declarat, marţi, pentru un post de televiziune de sport, că Vasile Avram i-a povestit cum un patron de club aîncercat să-l mituiască, iar un oficial al LPF a fost intermediar. „Nu puteanici dacă dădea cinci milioane la arbitri, nu 500.000 să obţină ceva. Nu aveacui să dea. Vasile Avram e un băiat deştept. Mie mi-a spus Vasile Avram - eujur că aşa e şi n-are rost să mint - la nuntă la nepotul meu, Chiacu... VasileAvram mi-a zis, şi probabil el i-a spus şi lui Mircea Sandu, că cineva mare dela Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu, şii-a promis că dacă îl ajută... Suma nu mi-a spus. Dacă recunoaşte Avram, bine,dacă nu, când mă întâlnesc cu el, îi zic că e vagabond. Jur pe ce am eu maisfânt că astea au fost vorbele lui Avram”, a spus Becali.

Avramfluieră

Cuo zi înaintea lui Sandu s-a prezentat la DNA şi şeful Comisiei Centrale aArbitrilor, Vasile Avram. „Nu mi se pare nici corect şi nici moral ca eu săcomentez declaraţiile altor persoane. Eu sunt obligat să dau explicaţii pentrudeclaraţiile mele şi nu ale altor persoane. Am mai spus că nu a existatniciodată nici o persoană, conducător de club sau altceva, care să îmi propunăvreo sumă de bani pentru avantaje. Nu am fost contactat niciodată de vreunconducător pentru aşa ceva”, a spus Avram. Șeful CCA îl consideră vinovat pefinanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru chemarea sa în faţa procurorilorDNA. „Cred că este momentul ca domnul Gigi Becali să îşi dea seama că acestedeclaraţii iresponsabile, aceste declaraţii făcute în glumă cum spune dânsul,pot crea probleme altor persoane fără nici o vină. Din punctul meu de vedere,dânsul este vinovat pentru implicarea mea în acest caz”, a mai spus Avram.

Scandalul„valiza” s-a stins

Pe7 mai 2008, procurorii DNA au descins la un restaurant din Cluj-Napoca, în carese aflau Teia Sponte, două gărzi de corp ale patronului Becali, fotbalistulGigel Coman şi un partener de afaceri al lui Toni Doboş, atunci vicepreşedintela “U” Cluj. Anchetatorii au găsit 1,7 milioane de euro într-o geantă sport, înportbagajul maşinii vicepreşedintelui de la Steaua. Erau doar bancnote de 500de euro împărţite în patru pachete, bani destinaţi jucătorilor de laUniversitatea Cluj, pentru a împiedica rivala CFR să ia titlul. Gigi Becali a declarat la DNA că geanta cu bani nu a ajuns niciodată lacei de la “U“ Cluj, fiind destinată de fapt cumpărării unui teren în Cluj. Dupăluni bune de tergiversare a cazului, Becali a intentat proces DNA-ului, pentrurecuperarea sumei. El le-a cerut judecătorilor InstanţeiSupreme să îi ridice sechestrul asigurător instituit de acuzatorii de la DNA şisă îi restitutie valiza cu bani. Cu dobândă cu tot. Becali a susţinut ulteriorcă gestul său de a promite premii jucătorilor de la Cluj nu a fost un act decorupţie, mai ales că el pledează pentru combaterea trucajelor din fotbal. Auurmat zeci şi zeci de audieri, însă nu s-a ajuns la nici un deznodământ, cazulfiind închis ulterior.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09

Mai multe imagini:
DNA arbitrează meciurile din pauza de campionat. Naşu îl faultează pe Iancu, iar Avram îi dă galben lui Becali
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
08 Iul 2011

Nu vi se pare ca procurorii au devenit curiosi cam tidldiu? Situatia din fotbalul din Romanika(si nu numai) e cunoscuta de multa vreme. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image