2017-01-19 02:30

EVENIMENT


DNA: Politicienii au cerut unor inculpaţi în dosarul de la Halmeu să păstreze tăcerea

 |  09:08
DNA: Politicienii au cerut unor inculpaţi în dosarul de la Halmeu să păstreze tăcerea

Procurorul DNA a susţinut înfaţa Tribunalului SatuMare, cu ocazia rejudecării cererilorde eliberare provizorie sub control judiciar formulate de doi inculpaţi îndosarul mitei de la Vama Halmeu, că "persoanepolitice le-au cerut unor inculpaţi să păstrezetăcerea şi totul va fi bine".

Surse judiciare au declarat,joi, corespondentului MEDIAFAX, că procurorul DNA a susţinut, miercuri, în faţamagistraţilor Tribunalului SatuMare,cu ocazia rejudecării cererilor de eliberare provizorie sub control judiciarformulate de Liviu Florian şi Ion Savu în dosarul mitei de la Vama Halmeu, că"a fost impusă Omerta" şi că "persoanepoliticele-au cerut unor inculpaţi să păstreze tăcerea şi totul va fi bine".

Aceleaşisurse au precizat că persoanele care au refuzat să dea orice fel de declaraţiiîn dosarul Vămii Halmeu sunt fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor,Radu Traian Mărginean, şi Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnireaîntre şeful ANV şi fostul şef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu.

Pe de altăparte, procurorul DNA a spus în faţa instanţei că la dosarul cauzei există odeclaraţie din 17 februarie 2011 a inculpatului Ioan Romeo Niţu, potrivitcăreia un anume "Adrian" din ANAF a făcut presiuni asupra sa pentru apăstra tăcerea, procurorul precizând că acel "Adrian" se află acum înarest.

TribunalulSatu Mare a respins, joi, cererile de liberare provizorie sub control judiciarformulate de Liviu Florian şi Ion Savu.

Înacest dosar au fost arestaţi, în februarie, oamenii de afaceri Liviu Florian şiIon Savu şi Ioan Romeo Niţu, fost angajat al unui magazin duty-free, iar fostulşef al Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, este cercetată în stare de libertate.

Omul deafaceri Liviu Florian este acuzat că, în septembrie 2009, a pretins şi a primitde la Nicoleta Dobrescu, inspector vamal la biroul vamal Halmeu, 130.000 deeuro, promiţându-i că, în baza influenţei pe care o are asupra şefuluiAutorităţii Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale deAdministrare Fiscală îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef alBiroului Vamal Halmeu.

Cei 130.000de euro ceruţi ar fi ajuns la Liviu Florian în mai multe tranşe, prinintermediul lui Ion Savu.

NicoletaDobrescu a fost delegată la conducerea Biroului Vamal Halmeu în 23 septembrie2009 şi a ocupat funcţia până în 24 februarie 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JORJ
11 Mar 2011

Stiti ce cred ca se petre ce in scandalul imens al coruptiei din vami:au reg izat prost acest film pen tru prosti si din aceasta cauza lucrurile tind sa scape de sub control si a cum sunt disperati ca nu stiu cum sa dreaga busuio cul ,ca totul tinde sa se intoarca impotriva lor.

Adauga un comentariu

Random image