2018-12-10 01:57


Doi ofiţeri de la Poliţia Sectorului 6, în arest la domiciliu pentru luare de mită

 |  06:59
Doi ofiţeri de la Poliţia Sectorului 6, în arest la domiciliu pentru luare de mită

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis, miercuri, că ofiţerii Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu, de la Poliţia Sectorului 6, vor sta în arest la domiciliu, în dosarul în care sunt acuzaţi că au luat mită 8.000 de lei de la administratorul unei firme.

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu, subcomisari de poliţie la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 6, şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestora.

Instanţa a respins solicitarea procurorilor şi a dispus plasarea în arest la domiciliu a celor doi. Decizia TB nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA susţin că, „la data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins de la administratorul societății suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpați i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obținerea unei soluții favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe aceasta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dosar în care polițiștii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală”.

Potrivit anchetatorilor, „pentru a asigura scăparea sa și a colegului său, dar și păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, inculpatul Colesca Nicos a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu în direcția ieșirii din complexul respectiv, deși un ofițer de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea infracțiunii flagrante săvârșite de cei doi, se afla parțial în interiorul autovehiculului, în încercarea de a-i opri pe cei doi inculpați”.

Procurorii beneficiază în această cauză de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14
Citeste si:
Ofițeri de la Poliția Sectorului 6, REŢINUŢI pentru luare de mită

TAGURI: doi, ofiter, politie, sector, 6, arest, domiciliu, luare, mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...