2018-10-18 06:00


Doi turişti, duşi la Poliţia Sibiu după ce au pozat casa preşedintelui Klaus Iohannis

 |  19:47
Doi turişti, duşi la Poliţia Sibiu după ce au pozat casa preşedintelui Klaus Iohannis

Doi turiști, un polițist din Republica Moldova și o femeie, au fost duși, marți seara, la sediul Poliției Sibiu, după ce au pozat casa preşedintelui Klaus Iohannis. Aceştia au fost ridicaţi de un echipaj de jandarmi după ce s-au oprit în fața locuinţei pentru a-și face poze de pe trotuar.

Turiştii au părăsit sediul Poliției Sibiu după ce anchetatorii au stabilit că nu reprezintă niciun pericol.

"La sediul Poliției Municipiului Sibiu, cele două persoane, o femeie și un bărbat, au fost aduse aseară (marţi seara n.r.), în jurul orelor 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece", a precizat comisar Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru Agerpres.

Jandarmeria Sibiu susține că nu este ilegal să faci fotografii casei președintelui Iohannis. Totuși, în cazul în care cei de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) solicită jandarmilor să facă verificări, aceștia sunt obligați să ia măsuri.

"Există persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este păzit. Sunt măsuri de ordine fiind vorba de reședința unui președinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor două persoane, însă trebuiau să mai chestioneze și niște baze de date, să verifice dacă acel om chiar e polițist sau nu, pentru că oricine poate pretinde că e polițist. Identitatea unuia dintre ei figura că este polițist în Republica Moldova. Ei (cei doi n.r.) au susținut că nu doreau să facă poze casei președintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. (...) A fost o neînțelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecție suplimentară", a afirmat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-28
Citeste si:
Jandarmii care au dus la Poliţie doi turişti după ce au pozat casa preşedintelui Klaus Iohannis, cercetaţi

TAGURI: doi, turist, politie, sibiu, pozeaza, casa, presedinte, klaus iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Ghid de purtare a dresurilor în sezonul rece Acum 6 ore | (1)
Sfaturi si curiozitati


loading...