2016-12-05 00:33

EVENIMENT


Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!

 |  19:48
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!

Două treimi dintre români sunt de acord cu manifestaţiile şi aproape un sfert dintre protestatari au ieşit în stradă din cauza sărăciei şi nu a lui Raed Arafat, relevă un studiu realizat de Grupul de Studii Socio-comportamentale Avangarde, pe un eşantion de 900 de persoane. Principalul vinovat este, în opinia celor care au răspuns, Traian Băsescu, a cărui demisie ar reprezenta o rezolvare în viziunea multor protestatari.

Chiar dacă la început protestele au fost strâns corelate cu demisia secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doar 4% dintre cei care au protestat spun că motivul care i-a scos în stradă a fost legat de demisia lui Raed Arafat.

Pe de altă parte, 23% dintre românii care au răspuns studiului susţin că sărăcia a fost cea care i-a scos afară din case.

Finalul protestelor pare să nu afecteze desfăşurarea următoarelor acţiuni, chiar dacă aproape jumătate dintre protestatari nu ştiu cum se vor termina manifestaţiile din stradă.

Surprinzător, românii, aproape jumătate dintre cei intervievaţi, consideră că utilizarea violenţei de către jandarmi a fost justificată, în timp ce o treime nu sunt de acord cu acest lucru.

Sondajul arată că 27% dintre români sunt de părere că situaţia creată se datorează acţiunilor preşedintelui Traian Băsescu. Pe de altă parte, 23% cred că principalul vinovat este Guvernul României.

Care este soluţia pentru ca protestele să înceteze? Demisia preşedintelui ar fi una dintre ele, cred 37% dintre români, în timp ce doar 5% cred că demisia premierului ar putea rezolva ceva.

Câteva sute de persoane s-au adunat, ieri, pentru a zecea zi de proteste, în Piaţa Universităţii şi scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. Protestatarii sunt nemulţumiţi de salarii, pensii şi de nivelul de trai scăzut. În Piaţa Universităţii au ajuns şi mai multe cadre didactice şi studenţi care afirmau că, în ciuda frigului, nu vor renunţa la proteste.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

Mai multe imagini:
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom

Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom
Doi din trei români susţin protestele. VEZI FOTO!
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GINA
22 Ian 2012

Foarte multi oameni de buna credinta se intreaba ce naiba se intimpla?! Atit in strada, cit si in culisele politicii, in presa sau la Cotroceni?! S-o luam pe rind! E clar ca varianta USL PC nu are niciun viitor, nu are zvic, nu are solutii si nici planuri serioase, deci nu are sanse sa ajunga la guvernare. O stie si Ion Iliescu dar si altii mai din umbra iar teama lor e ca mai sint doar citeva luni pina la alegeri. S-o luam pe bucati. Arafat este omul liberalilor, instalat ministru secretar de stat pe vremea lui Nicolaescu, in 2007, cind de fapt nenea Raed conducea ministerul. Ba chiar si pe vremea lui Cseke Attila, tot Arafat tragea sforile, o stiu de la sursa. Da, liberalii au fost puternic implicati. Atit in Bucuresti, prin lideri de rangul 2-3, cit si in orase unde liberalii sint puternici. Cancescu este presedinte CJ la Brasov, la Iasi este Fenechiu cu o organizatie tare si bani multi, la Sibiu este prietenul Klauss Johannis, la Timisoara, mai tineti minte, Ciuhandru a ramas tot prieten. cred ca Iliescu, pe la spatele lui Ponta, a batut palma cu Felix, exaltatul Crin, niste parlamentari UDMR pe care i-a contactat Gioni Popescu, Ponta joaca la doua capete, el fiind insa singurul care s-a delimitat de violentele stradale. De ce nu e mai agresiv procurorul?! final, cum explicam oare mani *editat* rea ieftina a mii de romani de buna credinta din strada, dar si a sute de mii de romani, poate milioane, mani *editat* ti si ei dar care nu au iesit, inca, in strada?! Ei bine, autorii mani *editat* rii au fost experti si au avut timp sa pregateasca operatiunea.
MARIAN
23 Ian 2012

Protestele nu duc la nimic bun. Nemultumirile se rezolva prin alegerile democratice la termenul constitutional stabilit. Prin forta strazii se ajunge la anarhie.

Adauga un comentariu

Random image