2017-01-17 23:15

EVENIMENT


Doi poliţişti au fost arestaţi pentru că transportau ţigări de contrabandă

 |  19:13
Doi poliţişti au fost arestaţi pentru că transportau ţigări de contrabandă

Doipoliţişti, unul de frontieră, iar celălalt de la ordine publică, din judeţulGalaţi, au fost prinşi în timp ce efectuau un transport de ţigări de contrabandăpentru gruparea din care făceau parte. Prinderea în flagrant delict a avut locdupă ce au fost urmăriţi mai mult timp de procurorii DIICOT. Prezentaţiinstanţei, magistraţii au decis că se impune arestarea preventivă.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiuniipenale faţă de doi poliţişti - Vladimirescu Tudor şi Dimitriu Cătălin -, membriai unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeniromâni şi moldoveni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cuţigări.

Anchetatoriispun că în luna aprilie 2011, Tudor Vladimirescu, agent principal în cadrulIJPF Galaţi, şi Cătălin Dimitriu - agent principal la Poliţia oraşului Galaţi,au constituit, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat înscopul obţinerii de beneficii substanţiale din contrabanda cu ţigări. Agenţiiau fost monitorizaţi şi au fost depistaţi în flagrant delict, în noaptea de 13spre 14 mai 2011, în timp ce transportau, cu două autoturisme specialmodificate, cantitatea de aproximativ 20.000 pachete de ţigări mărcile Plugarulşi Winston, introduse în mod ilegal în România, prin trecerea frauduloasă afrontierei de stat, de către alţi membri ai grupării. Prejudiciul cauzatstatului prin sustragerea de la vămuire este evaluat la peste 150.000 de lei.Poliţiştii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,complicitate la contrabandă şi complicitate la trecerea frauduloasă afrontierei de stat în formă continuată. La propunerea procurorilor DIICOT, magistraţiiau dispus arestarea preventivă a poliţiştilor pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetărilesunt continuate împreună cu Inspectoratul de Poliţie de Frontieră Galaţi -Biroul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere pentru prindereacelorlalţi membri ai grupării.

Prinşi cu camera determoviziune

Poliţiştiide frontieră suceveni au depistat şi reţinut doi cetăţeni români caretransportau aproximativ 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările învaloare de peste 17.500 de lei au fost reţinute în vederea confiscării, iarpersoanele în cauză sunt cercetate pentru contrabandă în formă agravantă. Înbaza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei deFrontieră Brodina cu privire la faptul că în următoarea perioadă se va încercatrecerea unor bunuri de contrabandă peste frontiera verde, poliţiştii au luat măsuripentru intensificarea supravegherii frontierei de stat. Pe timpul executăriiunei misiuni de supraveghere cu camera de termoviziune, poliţiştii de frontierădin cadrul SPF Brodina au observat în zona de frontieră două persoane caretransportau mai multe colete voluminoase. A fost organizată prinderea şi s-areuşit reţinerea celor doi. În zona unde au fost reţinuţi cei doi tineri, s-audescoperit şapte baxuri care conţineau 3.480 de pachete de ţigări (2.500 de pachetemarca Viceroy, de provenienţă ucraineană, şi 980 de pachete marca Doina, deprovenienţă Republica Moldova). Celor doi li s-au întocmit dosare penale pentrucontrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului depe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-21

Mai multe imagini:
Doi poliţişti au fost arestaţi pentru că transportau ţigări de contrabandă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image