2017-01-23 21:01


Dolce Sport: „În Europa, cabliştii sunt şi creatori de conţinut”

 |  15:55
Dolce Sport: „În Europa, cabliştii sunt şi creatori de conţinut”

Consiliul Naţional al Audiovizualului cere Parlamentului României să introducă în Legea audiovizualului un paragraf care să le interzică societăţilor de cablu să fie şi furnizori de conţinut. Dacă s-ar pune în aplicare acest articol, televiziunile de sport deţinătoare ale drepturilor tv pentru Liga 1 nu vor mai putea transmite meciurile din primul eşalon al fotbalului românesc.

Drepturile de televizare ale Ligii 1 sunt deţinute acum astfel: 7 opţiuni are RCS&RDS (Digisport 1, Digisport 2, Digisport 3), Grupul Intact (Antena 1) o opţiune şi Romtelecom (Dolce Sport) o opţiune.

Directorul Dolce Sport, Vlad Enăchescu, aşteaptă consultarea publică, „în care să ne aducem şi noi, dar şi publicul argumentele şi care să clarifice nevoia de acces cât mai larg la informaţii şi competiţii sportive pentru populaţie, în contextul în care vorbim de o piaţă liberalizată. Suntem, de asemenea, încrezători că modelul adoptat de celelalte ţări membre UE va fi luat în considerare. Şi în Europa cabliştii sunt şi creatori de conţinut, cele mai bune exemple fiind BskyB în Anglia, Sky Italia sau Sky Germania. Sunt investiţii făcute în această direcţie pentru achiziţionarea de conţinut, e vorba de locuri de muncă şi, mai ales, este vorba despre un interes real al publicului care trebuie servit pe bază de competiţie reală între mai multe posturi tv. Astfel, Dolce Sport are plăcerea să ofere publicului în 2012 competiţii de anvergură, precum Campionatul European de Fotbal, Jocurile Olimpice de la Londra, Liga 1, UEFA Champions League, Europa League, NBA, Cupa Davis şi Fed Cup.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: dolce sport, europaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NARCISA IORGA
10 Feb 2012

Sunt membru al CNA si vreau sa fac o precizare, o clarificare: CNA nu cere Parlamentului interdictia distribuitorilor de servicii (cablistilor) de a fi furnizori de continut (radiodifuzori, adica tv si radio). Nu este vorba despre o initiativa a CNA, nici macar a vreunui membru al CNA; informatia este scoasa dintr-un context mai larg. In cadrul unei sedinte publice a CNA, dl Ioan Onisei a facut trimitere la faptul ca atata vreme cat legea nu prevede aceasta interdictie, cablistii pot furniza si continut fara nicio restrictie. Asta pentru ca o parte dintre membrii CNA si-au manifestat ingrijorarea fata de o potentiala concurenta neloiala intre posturile tv clasice si cablistii care, prin deschiderea propriilor posturi tv, ar face concurenta celor pe care ii transporta. Asadar, nu exista nicio propunere a CNA in sensul prezentat.
Random image