2017-01-22 22:28


Doru Mărieş: Ion Iliescu este un criminal notoriu

 |  17:25
Doru Mărieş: Ion Iliescu este un criminal notoriu

Doru Mărieş a declarat, marţi, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din decembrie 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este principalul beneficiar al crimelor de la Revoluţie.

“Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi a instalat la putere FSN”, a spus Mărieş.

Aceste acuzaţii au stârnit reacţiile parlamentarilor PSD, care au părăsit şedinţa plenului reunit.

“Arătaţi-vă în toată splendoarea, pentru că ăştia sunteţi (...) Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii”, le-a replicat Mărieş senatorilor şi deputaţilor social-democraţi.

În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că “fac parte dintre cei care au tăinuit crima din Decembrie 1989”.

Revoluţionarul a susţinut, pe de altă parte, că niciun Guvern de după 1989 nu a dorit adevărul despre aceste evenimente şi nici un partid nu i-a ajutat pe revoluţionari.

Deputaţii şi senatorii PSD au aşteptat pe holuri ca preşedintele Asociaţiei de Revoluţionari 21 Decembrie 1989 să-şi încheie cuvântul pentru a reveni în sala de plen.

“Ne-a deranjat faptul că s-a legat de domnul Iliescu. Eu cred că domnul Iliescu nu a fost răul Revoluţiei. A fost omul de echilibru şi ştiţi şi dumneavoastră ce s-a întâmplat. Nu era momentul astăzi ca domnul Mărieş să-l atace pe domnul Iliescu. De asta am ieşit din sală. După ce termină discursul intrăm din sală”, a declarat senatorul PSD Gheorghe Saghian.

De la tribuna Parlamentului a luat cuvântul şi Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei pe care Mărieş i-a numit criminali. El a ţinut să precizeze că revoluţionarii, după evenimentele din decembrie 1989, au înmânat, “fără resentimente”, puterea obţinută oamenilor politici, ceea ce le oferă dreptul de a pune întrebări şi mai ales de a aştepta un răspuns cu privire la starea României de la acest moment.

“Aceşti oameni nu au vrut puterea, dar au cucerit-o şi au oferit-o oamenilor politici. Nu au resentimente faţă de ei, nu invidiază pe nimeni şi nu regretă deloc ce au făcut, dar după 22 de ani au dreptul să îi întrebe - Ce aţi făcut, domnilor, cu puterea pe care am smuls-o comuniştilor şi v-am făcut-o cadou? Ce aţi făcut cu climatul civic-moral demn de această ţară creat în decembrie 1989? Ce aţi făcut cu ţara de atunci şi până acum? Avem dreptul să punem întrebări şi să pretindem răspunsuri. Vedem cu ochiul liber sărăcirea celor mulţi, proliferarea şi încurajarea speculei şi a corupţiei, furtul unui patrimoniu al unui întreg neam”, a spus Nicolaescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: doru_maries, ion_iliescu, criminal, notoriu, parlament, revolutie, 1989Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GETA
20 Dec 2011

Cine se crede acest cretin T Maries? Face demonstratii cu greve de foame! Este un impostor notoriu ,o javra ordinara care arunca veninul pe unde apuca asupra u8nui om care si-a asumat tranzitia de la comunism la o speranta de capitalism real, nu unul salbatic cum se dezvolta acum cu implicarea directa acelor care conduc astazi tara!
GEORGE
21 Dec 2011

TEODOR MARIES A VENIT IN AS 21 DECEMBRIE PRIN 1996.....CUM S-A PERPETUAT LA PUTERE IN CADRUL ASOCIATIEI?CREINDU-SI O MAJORITATE ARTIFICIALA INRODUCAND IN ASOCIATIE VENETICI CA SI EL...JOS POTAIA ORDINARA !
ILEANA
21 Dec 2011

Felicitari domnului Doru Maries pentru ca a avut curajul sa spun adevarul! Felicitari, sunteti de admirat pentru gestul dumneavoastra, intro tara in care majoritatea oamenilor nu mai au curajul sa spuna nimic! Multe, multe felicitari!
OPREA ION CRAIOVA
24 Dec 2011

DE ACORD CU DL PRES AL AS 21 DEC 89 DL MARIES --iliescu este de departe cel mai mare cruminal de dupa rev romana DIN DEC -are pe constiinta toti mortii de dupa 22 dec 89 ---BAI ILIESCULE CINE TEA CHEMAT PE TINE ACOLO DUPA CE SE TERMINASE REVOLUTIA AI STAT PE SUB PAT CU BANDA TA DE CRIMINALI SI AI IESIT DUPA FUGA LUI CEAUSESCU --ILIESCULE TREBUE SA FACI MULTI ANI DE PUSCARIE CRIMINALULE
FLORIN
30 Dec 2011

Pina in 1989 ne-au condus comunistii . Din 1989 si pina in 2008 ne-au condus spionii rusi si colaboratorii acestora . De asta merg treburile cum nu trebuie.........................
CIUPINGHER
30 Dec 2011

Acest Maries este un dobitoc care s-a infiltrat foarte tarziu in acea asociatie fara sa aibe nici un merit.Nu a facut nimeni nici o revolutie si nu a fost furata de nimeni.A fost o lovitura de stat in adevaratul sens al cuvantului si chiar daca nu iesea multimea in strada acelas lucru se intampla.Ce faceau acesti zisi revolutionari daca nu le iesea lovitura celor care au organizat-o? nu mureau 0 mie, ci zeci de mii poate si inchisi pe viata in vestitele puscarii ale comunistilor! Astea s-au trezit cu libertatea pe cap si nu stiu ce sa faca cu ea.

Adauga un comentariu

Random image