2019-02-21 18:05


DOSAR PENAL pentru 8 ultraşi care au “spart” PROTESTUL din 1 februarie. Identitatea lor a fost dezvăluită

 |  15:55
DOSAR PENAL pentru 8 ultraşi care au “spart” PROTESTUL din 1 februarie. Identitatea lor a fost dezvăluită

Opt dintre persoanele care au recurs la violenţe la PROTESTUL din seara de 1 februarie în faţa Palatului Victoria s-au ales cu dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Se zvoneşte că aceştia, dar şi alţii care au avut manifestări huliganice în acea noapte, ar face parte din galeriile echipelor de fotbal din Bucureşti. Identitatea lor a fost dezvăluită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei opt indivizi, patru dintre aceştia fiind arestaţi.  Gheorghe Octavian este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Moraru Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Pavel Andrei Cătălin, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Palade Alexandru Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Iancu Robert Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice; Iancu Alin Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase; Raşcov Milan Miroslav, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi Fagel Andrei Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase, precum cuţite, bricege, care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

"În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 01/02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferinţe fizice. Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti, remis Mediafax.

Pentru patru dintre inculpaţi, respectiv Pavel Andrei Cătălin, Iancu Alin Alexandru, Iancu Robert Liviu şi Raşcov Milan Miroslav, procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Pentru ceilalţi patru inculpaţi, respectiv Palade Alexandru Claudiu, Moraru Alexandru, Gheorghe Octavian şi Fagel Andrei Bogdan, procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-06
Citeste si:
Zeci de PERSOANE conduse la audieri după violenţele de la PROTESTUL din Piaţa Victoriei
Comunicatul GALERIEI dinamoviste PCH în legătură cu VIOLENŢELE de la protest

TAGURI: dosar penal, ultrasi, protest, piata victorie, violenta, galerii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...