2019-01-23 07:22


Dosarul de evaziune cu prejudiciu de 35 milioane euro. Trei administratori de firme, reţinuţi

 |  13:19
Dosarul de evaziune cu prejudiciu de 35 milioane euro. Trei administratori de firme, reţinuţi

Trei administratori de firme au fost reţinuţi în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, după ce au fost înregistrate în contabilitatea unor societăţi achiziţii fictive de servicii de monitorizare prin GPS. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la aproximativ 35 de milioane de euro.

Procurorii au precizat că au fost reţinuţi pentru 24 de ore Marin Ştefan, Dan Flutur şi Dragoş Alexandru Popescu, toţi trei administratori ai unor societăţi vizate de anchetatori, aceştia urmând să fie prezentaţi, joi, instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2012, firma Scop Computers a fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de monitorizare prin GPS în valoare de peste 316 milioane de lei, cumpărate de alte două firme, prejudiciul estimat de procurori ridicându-se la peste 64 de milioane de lei.

Prin aceeaşi metodă, firma RHS Company ar fi cumpărat în mod fictiv, în perioada 2008 - 2011, servicii de monitorizare prin GPS în valoare de peste 55 de milioane de lei, prejudiciul stabilit de poliţişti, prin neplata TVA, ridicându-se la aproape un miliard de lei.

Conform Poliţiei Române, în circuitele infracţionale sunt implicate două mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte şase societăţi comerciale din România şi trei firme străine.

În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: dosarul, evaziune, prejudiciu, 35, milioane, euro, trei, administrator, , firma, retinut, cercetari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODIL DE TABLA
07 Mai 2015

Ramine cu paguba si bani recuperati , la pastele cailor .
Random imageUltimele stiri

loading...