2018-12-15 13:29


Dosarul exploatării ilegale de aur. Persoanele arestate preventiv, plasate în arest la domiciliu

 |  08:37
Dosarul exploatării ilegale de aur. Persoanele arestate preventiv, plasate în arest la domiciliu

Un număr de 11 persoane, arestate preventiv pentru exploatare ilegală de aur din galerii miniere din Munţii Apuseni, vor fi cercetate în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia. Hotărârea instanţei este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a precizat că instanţa a admis contestaţiile formulate de cele 11 persoane acuzate de exploatare ilegală de aur.

"Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în libertate a inculpaţilor şi a luat faţă de toţi cei unsprezece măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile", a precizat Cosmin Muntean, pentru Mediafax.

Poliţiştii au efectuat, în 27 octombrie, ample percheziţii în Alba, Cluj, Bihor şi Mureş, la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani. Acestea sunt acuzate că ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare din Munţii Apuseni.

Prejudiciul produs în acest caz se ridică la peste 600.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: dosar, exploatare, ilegal, aur, persoana, arestat, preventiv, plaseaza, arest, domiciliu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...