2018-12-11 20:11


Dosarul fraudelor cu fonduri UE. Patru reprezentanţi ai unor firme, reţinuţi

 |  08:51
Dosarul fraudelor cu fonduri UE. Patru reprezentanţi ai unor firme, reţinuţi

Patru reprezentanţi ai firmelor Butec Sal şi SC Passavant Roediger România SRL au fost reţinuţi de procurorii DNA Alba Iulia, în dosarul fraudelor cu fonduri UE. Aceştia sunt acuzaţi de înşelăciune şi complicitate la folosirea unor documente false pentru obţinerea de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost reţinuţi Ghassan Homsi şi Younes Ziad, reprezentanţi ai firmei Butec Sal, precum şi Khalil Saad şi Bachir Mazen, reprezentanţi ai SC Passavant Roediger România SRL, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la săvârşirea infracţiunilor de folosire de documente false şi cu conţinut inexact care a avut ca urmare obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi înşelăciune.

SC Hidro Prahova SA, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Prahova, a fost beneficiarul finanţării europene alocate prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu - POS MEDIU, proiectului "Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Prahova", în valoare totală de 822.819.366 lei, din care 548.313.554 lei contribuţie POS MEDIU 2007-2013, şi 274.505.812 lei, contribuţie beneficiar.

În calitate de beneficiar al acestui proiect, SC Hidro Prahova SA a organizat, prin intermediul Unităţii de Implementare a Proiectelor - UIP din cadrul companiei, licitaţiile pentru atribuirea tuturor contractelor de consultanţă şi execuţie. În anul 2012, Comisia de evaluare a ofertelor constituită la nivelul SC Hidro Prahova SA, din cele şapte oferte conforme depuse pentru atribuirea contractului de lucrări nr. 1 Breaza, a declarat câştigătoare oferta unei asocieri de firme - SC Cast SRL şi Butec Sal, susţine sursa citată.

Procurorii DNA arată că Homsi Ghassan a constituit şi coordonat un grup infracţional la care au aderat ulterior Khalil Saad, Younes Ziad şi Bachir Mazen, împreună cu alte persoane, al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni de fraudare a fondurilor europene şi naţionale.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate au urmărit ca procedura de subcontractare către SC Passavant Roediger România SRL să fie formală, dar cu o destinaţie precisă (obţinerea contractului de lucrări de către această din urmă firmă), rămânerea SC Cast în asociere pentru un procent infim, de 3% pentru care nu mai trebuia să execute nicio lucrare, ieşirea Butec Sal din asociere printr-un procedeu interzis, respectiv cesionarea a 97 % contra unei sume substanţiale, de 250.000 euro, prin care firma libaneză a cesionat, transferat şi predat către SC Passavant Roediger România SRL toate drepturile, obligaţiile, răspunderile, titlurile şi dobânzile deţinute în cadrul contractului de lucrări (acest contract, necomunicat Unităţii de Implementare a Proiectelor, este cel care produce efecte între părţi), precum şi realizarea unei noi subcontractări către o altă societate comercială.

Astfel, în martie 2014 liderul asocierii de firme - SC Cast SRL - a obţinut decontarea avansului în cuantum de 7.705.590,96 lei, care a fost împărţit după proporţiile convenite, 97% respectiv 3% între SC Passavant şi SC Cast.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-22

TAGURI: dosar, fraude, fonduri, ue, patru, reprezentant, firma, retinut, inselaciune, complicitate, document, fals
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...