2019-01-17 00:51


Dosarul Liei Olguța Vasilescu se întoarce la Tribunalul București

 |  16:26
Dosarul Liei Olguța Vasilescu se întoarce la Tribunalul București

Curtea de Apel București a decis, vineri, ca cercetarea judecătorească în cameră preliminară să fie reluată în dosarul în care Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, este cercetată pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței și spălare de bani.

"Admite contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 06.10.2016 pronunțată de Tribunalul București. Desființează încheierea din data de 06.10.2016 pronunțată de Tribunalul București-Secția I Penală și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță, Tribunalul București", se arată în decizia instanței, scrie Mediafax.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a mers vineri la sediul Curții de Apel București, unde s-a judecat contestația făcută de DNA la decizia Tribunalului București, din 20 septembrie, de anulare a unor probe din dosarul în care este cercetată.

"Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inc VLO, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofițerii de poliție judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz și anume: declarațiile martorilor SC, VI, MG și denunțul (declarație) formulat de PIC la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre VI și PI din data de 19.02.2016, aceasta fiind obținută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înștiințeze judecătorul decât cameră preliminară dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei", se preciza în decizia Tribunalului București din 20 septembrie.

Ulterior, procurorii au contestat hotărârea, Curtea de Apel considerând că este necesar ca judecata în cameră preliminară să fie reluată.

"Procurorii au mințit foarte mult astăzi, iar noi am putut proba cu documente. Au spus că mi-au arătat dosarul, ceea ce nu s-a întâmplat, au spus că nu am făcut niciun fel de cerere în acest sens, și am adus inclusiv răspunsul lor din data respectivă. E clar că știu că probele din dosar sunt foarte ,,subțiri” și atunci tergiversează și merg pe procedură, ceea ce înseamnă că e foarte posibil să o luăm din nou de la camera preliminară, iar asta înseamnă să întârzie foarte mult acest proces iar eu nu am niciun fel de interes, chiar vreau să ne judecăm, ca să se termine odată cu această farsă", a spus edilul la ieșirea din sala de judecată.

"Surpriza a fost că procurorii anticorupție și-au fundamentat motivele de contestație pe chestiuni de procedură. Eu aș fi vrut să abordăm direct chestiunile de nelegalitate ale rechizitoriului și de neregularitate ale descrierii faptelor pe de-o parte, dar si de caracter nelegal al probelor. Propunem menținerea hotărârii primei instanțe și respingerea contestației și demararea procedurilor ce țin de fond", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței și spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguța Vasilescu ar fi cerut și primit de la mai mulți oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afaceriști acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor", arată parchetul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-04

TAGURI: curtea de apel, dosar, lia olguta vasilescu, tribunal bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Noi 2016

ACEASTA vasilescu ESTE O. EXPONENTA A ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD CU UN TUPEU FANTASTIC SCOLITA DE VC TUDOR SI CARE A REUSIT SA PROSTEASCA O PARTE A CRAIOVEI SA O VOTEZE PRIMAR.VIITORUL SAU CA AL MAJORITATII PSDISTE ESTE PUSCARIA.
GICA @ ANONIM
04 Noi 2016

NU sunt un fan al OLGUTEI dar, d-le ANONIM nu VEZI CA, TOTUL ESTE LEGAT DE ALEGERI...CEI care NE conduc din Occident si ... le este frica si fac tot posibiIlul sa distruga ROMANIA si pe cei care incearca sa faca ceva pentru popor...
CROCODILUL FLAMAND
04 Noi 2016

IN CRAIOVA STREHAIA SLATINA CEL MAI BUN PRIMAR AR FI NERO>>>>>>SA DEA FOC LA TOT ORASUL......CA SA SE NASCA ALTII....PIERDETI VREMEA CU D-N-A UL CA SUNT PREA MULTE CLONE NASCUTE DIN ACEEASI PIRANDA...............SAU INCARCATI O GARNITURA DE TREN CU EI SI EXPEDIATI-I LA RUDE IN INDIA
CONSTIINTA STRICATA
04 Noi 2016

Ha , ha , intro dimineata mergeam la Severin , cu masina . Se luminase era cam 5 30 , eu pe drumul national in Strehaia si din dreapta de pe o ulita venea un turism cu niste TIGANI sadea . Au intrat in soseaua principala , cu viteza in fata mea , sa intre in mine si am pus frina , pentru a evita accidentul . Am mers inca o strada si la un moment dat fuge dintro curte un Politist in haine si cu cascheta si facea semn disperat cu mina sa opresc masina . Am oprit , mia cerut actele si sa uitat la masina , lumini semnal , frina . Pe dreapta nu mergea becul la frina dreapta . Sa dus in sediul Politiei a luat actele si a facut Proces - verbal , pentru defectiuni la sistemul de iluminare si semnalizare . La sfirsit l-am intrebat de ce a facut proces . Zice ; Erai sa dai cu masina peste oameni aceia , sa ii omori si trebuia sa te opresc . Mie scirba de acel om cu cascheta . Ulita aceia era cu doua strazi inainte de Politie si unghi cam la 45 grade , fata de strada principala . Omoram niste tigani Romi sadea din Orasul lor STREHAIA . Sa-ti moara copii loviti de masina Politistule din Strehaia .
POIANA SALIS PTR ANONIM
08 Noi 2016

Urati tot ce este corect si bun si frumos Ati vrea sa fie la Craiova o putoare de a voastra PNLista precum HALAICU SAU VIOREL LIS SAU CIOLOSUL JULIEN CEL CU GUVERNUL ZERO Nu sunteti buni decat de ura si reacredinta Purtati anatema crimelor de la 1907 cu bratienii averestii si sturzii vostri criminali Hai sictir javrelor veti fi votati la calendele grecesti
DOMNULE CU MASINA
08 Noi 2016

Cei care au turnat minciuni la curcan ca erai sa i omori au fost baraturile tiganesti
Random imageUltimele stiri

loading...