2017-01-19 08:52

EVENIMENT


Dosarul lui Gabriel Oprea. Instanța dispune începerea judecării pe fond

 |  12:09
Dosarul lui Gabriel Oprea. Instanța dispune începerea judecării pe fond

Instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, judecătorii ÎCCJ respingând toate cererile și excepțiile ridicate de fostul vicepremier.

"Respinge cererile și excepțiile formulate de inculpații Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu, Iacob Marian Dănuț și Oprea Gabriel, precum și de părțile responsabile civilmente Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul de Informații și Protecție Internă. Constată competența Înaltei Curți de Casație și Justiție, legalitatea sesizării instanței, legalitatea administrării probelor și efectuării actelor de către organele de urmărire penală în cauza privind pe inculpații Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu, Iacob Marian Dănuț și Oprea Gabriel, trimiși în judecată prin rechizitoriul nr.20/P/2016 din 10.05.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Dispune începerea judecății cauzei", se arată în decizia instanței.

Hotărârea ÎCCJ nu este definitivă.

De asemenea, judecătorul de cameră preliminară a evitat să ia o decizie în legătură cu cererea DNA privind declasificarea unor documente pe care fostul ministru de Interne Petre Tobă a refuzat să le pună la dispoziția procurorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: dosar, gabriel oprea, instanta, dispune, incepere, judecare, fondComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image