2019-04-26 03:13


Dosarul MINERIADEI: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, audiat de procurorii militari

 |  12:15
Dosarul MINERIADEI: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, audiat de procurorii militari

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a prezentat astazi in fata procurorilor Secţiei Parchetelor Militare pentru a da declaraţii în calitate de martor despre ce s-a întâmplat în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. In dosarul Mineriadei au fost pusi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu şi Miron Cozma.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara, în 29 decembrie 2016, că dosarul Mineriadei este în faza finală, soluţia urmând să fie dată în primele luni ale anului 2017, după ce vor fi administrate probele rămase şi vor fi verificate apărările.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 23 decembrie, că în dosarul cunoscut sub numele de "Mineriada 13 - 15 iunie 1990” s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte al României, Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale şi Mugurel Cristian Florescu, general în rezervă, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

În acelaşi dosar a fost pusă în mişcarea acţiunea penală, pentru infracţiuni contra umanităţii, şi faţă de amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, la data săvârşirii faptelor membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi şef al Direcţiei Generale de Cultură, Presă şi Sport din cadrul Ministerului de Interne, Cazimir Ionescu, fost vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al primului ministru în iunie 1990, Miron Cozma, fost preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului”, reaminteste news.ro.

De asemenea, au fost puşi sub acuzare Matei Drella, la data săvârşirii faptelor lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni, Cornel Burlec Plăieş, fost ministru adjunct la Ministerul Minelor, generalul în rezervă Vasile Dobrinoiu, fost comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne, generalul (r.) Petre Petre, fost comandant al Unităţii Militare 0575 Măgurele, aparţinând Ministerului de Interne.

În aceeaşi cauză, procurorii militari efectuează în continuare urmărirea penală faţă de alţi 18 suspecţi, tot pentru infracţiuni de crime împotriva umanităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: dosarul mineriadei, avocatul poporului, victor ciorbea, audiat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTESCU
10 Ian 2017

CIORBEA NU-I BUN NICI DE O CIORBA FARA CARNE, IESE SI EL IN APARAREA LUI DR AGNEA SA NU FIE DAT AFARA !
AVOCATUL MAFIEI.
10 Ian 2017

Acest individ slugarnic p sdului nu este avocatul p oporului ci avocatul mafi ei bolsevice care l-a num it acolo pentru a le apar a interesele de partid.
CROCODILUL FLAMAND
10 Ian 2017

CIORBEA SI CU MIRON MITRE A(DOI SECURISTI) ERAU SEF I IN 1990 LA SINDICATUL "CNSLR"......PROBABIL CA STIU SI EI CATE CEVA DIN AFACEREA "IMGB-FACE ORD INE" CARE A AVUT LOC TOT LA MINERIADA............ ........POATE VA AMINTITI CA SINDICATELE DIN BUCUR ESTI CONDUSE DE SECURISTI I FSN NU S-AU LASAT MAI P REJOS SI AU ADUS SI EI " OAMENI DE BINE" SA CIOMA GESCA DEMONSTRANTII ANTI- ILIESCU........LA MINERIA DA TOTUL ERA ORGANIZAT DE SECURITATEA CONDUSA DE I LESCU-MAGUREANU....ARE DR EPTATE MIRON COZMA CAND I L ACUZA PE ILIESCU....MIR ON COZMA ERA SEF DE SINDI CAT LA MINERI,EXACT CEEA CE ERA CIORBEA CU MITREA LA BUCURESTI
Random imageUltimele stiri


STARBAG