2018-12-15 21:30


Dosarul “Mită pentru Udrea”. Tudor Breazu recunoaşte banii luaţi la negru

 |  21:01
Dosarul “Mită pentru Udrea”. Tudor Breazu recunoaşte banii luaţi la negru

Fostul secretar personal şi cel mai fidel dintre apropiaţii Elenei Udrea, Tudor Breazu, singurul de altfel care nu s-a întors cu declaraţii compromiţătoare împotriva ei, a fost audiat miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorii l-au ascultat timp de mai bine de două ore pe Tudor Breazu, în prezent administratorul moșiei de la Nana deținută de Elena Udrea, în cadrul procesului în care este acuzat că ar fi intermediat o mită de aproximativ 50.000 de euro pentru Udrea. Breazu a negat permanent că ar fi protejat-o pe Elena Udrea, el susținând că cel mai important om din viața sa a fost buna prietenă a acesteia, Ana Maria Topoliceanu.

În declarația dată în sala de judecată, Tudor Breazu a relatat că a cunoscut-o pe Ana Maria Topoliceanu în anul 1993, fiind colegi de facultate, iar pe parcursul timpului au devenit foarte buni prieteni, având în ea încredere totală, informează Agerpres.

El a mai spus că, în perioada 2008-2009, afacerile nu i-au mai mers la fel de bine, astfel încât la sugestia prietenei sale Ana Maria Topoliceanu a acceptat să lucreze pentru Elena Udrea și Organizația PDL București, mai precis să administreze sediul partidului, pentru care era remunerat cu un salariu lunar de 2.000 de euro, bani pe care îi primea în numerar chiar de la Udrea.

"Ana Maria Topoliceanu era foarte ocupată, vorbeam doar seara. Era foarte atentă la stilul ei de viață, astfel încât să nu creeze nicio discuție care să ducă spre relația ei de prietenie cu Elena Udrea. Era un om bogat la momentul respectiv, cred că este și în continuare. Nu voia să atragă atenția asupra ei", a spus Breazu, care recunoaşte implicit relaţia cu Topoliceanu.

Plătit pentru o consultanţă inexistentă

El a relatat că, la un moment dat, Ana Maria Topoliceanu l-a informat că Ștefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, va vira în contul firmei lui niște bani pentru ea, iar el a acceptat, însă nu a știut niciodată că acei bani ar proveni din activități ilegale.

"Banii i-am cheltuit cu Ana Maria Topoliceanu, cum a vrut ea, erau banii ei. Am înțeles că Ștefan Lungu are o datorie la ea. Nu putea să retragă bani din firmă și s-a apelat la modalitatea de a vira bani în contul societății mele. (…)Pentru doamna Udrea nu am plătit nimic, niciodată. Din acei bani am plătit o excursie în Grecia pentru mine și Topoliceanu. În total s-au încasat 47.000 de euro de la Last Time Studio SRL (controlată de Ștefan Lungu - n.r.), iar după impozitare suma a fost de 26.000 euro", a mai spus Breazu.

Pe de altă parte, el a recunoscut că acei bani au fost înregistrați în firma lui ca venituri din consultanță, activitate care însă nu fost prestată. Tudor Breazu a relatat și episodul din februarie 2015, când, fiind plecat din țară, a fost contactat de Ana Maria Topoliceanu, prin intermediul unei aplicații FaceTime pe telefonul mobil, care i-a cerut prin niște bilețele să facă declarații împreună împotriva Elenei Udrea. Tudor Breazu spune că Ana Maria Topoliceanu i-a cerut să susțină varianta că banii de la Ștefan Lungu erau pentru Elena Udrea, în ideea ca ei doi să scape de "pușcărie".

"Eu nu răspundeam nimic, eram absolut șocat. Eram agitat, înfricoșat. La mine acasă fuseseră efectuate percheziții. Nu am mai fost niciodată în această situație, acesta fiind și motivul pentru care nu i-am cerut nicio explicație Anei Maria Topoliceanu. (...) Dacă ar fi fost cazul să protejez pe cineva în acest dosar, acea persoană ar fi fost Ana Maria Topoliceanu, pentru că ea îmi era foarte bună prietenă. Nici nu aș fi protejat pe cineva dând la schimb libertatea mea. Am stat în arest în condiții inimaginabile. S-a văzut de altfel că și fără 'protecția mea' Elena Udrea tot a fost arestată", a mai spus Breazu. La întrebările puse de avocatul Elenei Udrea, Breazu a spus că și în prezent se află cu aceasta în relație de amiciție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: dosar, mita, udrea, tudor breazu, bani, negru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...